Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ambasador Njemačke dr Robert Veber u posjeti Ministarstvu nauke

Objavljeno: 21.12.2018. 20:05 Autor: Ministarstvo nauke
Ministarstvo nauke

Ministarka nauke, dr Sanja Damjanović, susrela se danas sa ambasadorom Njemačke u Crnoj Gori, dr Robertom Veberom.

Ministarka Damjanović je tokom susreta upoznala ambasadora Vebera sa trenutnim statusom regionalnog projekta za uspostavljanje Međunarodnog instituta za održive tehnologije na području Jugoistočne Evrope (SEEIIST).

Ističući značaj inicijative i benefite koje će od ovog projekta imati građani, naučno-istraživačka zajednica i privredni sektor Crne Gore i cijelog regiona, ministarka Damjanović je kazala da je u toku pripremna faza, u okviru koje predstoji rad na Studiji dizajna, za koju je dobijena podrška Evropske komisije.

Ona je naglasila da će projekat omogućiti umrežavanje crnogorskih i međunarodnih naučnih timova, a krajnji cilj predstavlja nastojanje da se talentovanim mladim ljudima omogući kvalitetan istraživački rad u zemljama našeg regiona.

Ambasador Veber je iskazao očekivanja da će Crna Gora u ovom projektu imati punu podršku Njemačke i njenih institucija.

SEEIIST je, kako je kazao, izuzetno važan projekat za region, zbog čega će Ambasada Njemačke u Crnoj Gori uložiti maksimalne napore u cilju povezivanja državnih institucija i naučnika dvije zemlje.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?