Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Konstituisan Partnerski savjet za regionalni razvoj

Objavljeno: 21.12.2018. 20:35 Autor: Ministarstvo ekonomije
“Potreba za unapređenjem koordinacije aktivnosti politike regionalnog razvoja, na kojoj radi Direktorat za razvoj u okviru Ministarstva ekonomije, motiviše nas da ponovo uspostavimo i inteziviramo rad Partnerskog savjeta za regionalni razvoj”, kazala je ministarka ekonomije na današnjoj konstitutivnoj sjednici ovog tijela.

Sjednica Partnerskog savjeta kojom je predsjedavala ministarka Dragica Sekulić kao predsjednica ovog Savjeta, održana je danas u hotelu Centre Ville.

Pored teme koja se odnosla na Odluku o osnivanju Partnerskog savjeta za regionalni razvoj i definisanje daljih koraka rada tijela u skladu sa istom, posebno važne teme konstituvne sjednice bile su strateško planiranje razvoja jedinica lokalne samouprave i Indeks konkurentnosti jedinica lokalne samouprave (2015-2017) Navedena Lista konkurentnosti izazvala je posebnu diskusiju, imajući u vidu da je u pitanju polakazetelj koji integriše kvalitativnu i kvatitativnu procjenu poslovnog okruženja i poslovnog sektora lokalnih uprava. 

Sjednici su prisustvovali gotovo svi članovi Partnerskog savjeta, tako da su predstavnici značajnog broja jedinica lokalne samouprave, ministarstava i drugih organa, kao i nevladinog sektora, koji u okviru svojih nadležnosti realizuju aktivnosti kojima se doprinosi regionalnom razvoju, zajednički diskutovali o daljem radu ovog tijela, uz iznošenje sugestija i prijedloga koje su uvažene. 

Generalni direktor Direktorata za razvoj Miloš Čelanović, koji je ujedno i sekretar ovog Savjeta je istakao značaj međuresorne saradnje, i u tom kontekstu pozvao članove Partnerskog savjeta da se kroz dalji rad zajedničkim snagama prvenstveno prati stanje u oblasti regionalnog razvoja, pripremaju preporuke za unapređenje ove politike, utvrđuju prioriteti u realizaciji razvojnih projekata i sagledavaju efekte politike regionalnog razvoja. 

Ministarka Sekulić je zaključila sjednicu rekavši da očekuje aktivno učešće svih članova Savjeta kako bismo postigli ravnomjeran socio-ekonomski razvoj svih jedinica lokalne samouprave i regiona, koji će se zasnivati na konkurentnosti, inovativnosti i zapošljavanju, što jeste cilj politike regionalnog razvoja Crne Gore.

MINISTARSTVO EKONOMIJE
KANCELARIJA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?