Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Policija u pet gradova oduzela kokain, marihuanu, vatreno oružje i municiju i rasvijetlila zelenaštvo

Objavljeno: 21.12.2018. 21:23 Autor: UP
Policijski službenici OB Cetinje su, postupajući na osnovu operativnih saznanja i po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi G.M. (31) iz Cetinja. Tom prilikom su pronašli i oduzeli pištolj marke „Broving“. O događaju obavješten državni tužilac. Takođe, na području Cetinja policija je kontrolisala 28 bezbjednosno interesantnih lica kojom prilikom su sankcionisana četiri lica.

Kolašinska policija je od Ž.R. (49) iz Podgorice oduzela poluautomatsku pušku PAP M59 u ilegalnom posjedu. Nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem protiv ovog lica je podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Takođe, službenici OB Ulcinj su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv A.K. (21) i A.S. (26), oba iz Ulcinja, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje opružja i eksplozivnih materija. Postupajući po prijavi lovočuvara iz JP „Za uzgoj i zaštitu divljači“ da je zatekao dva lica sa lovačkim oružjem u ilegalnom posjedu, policijski službenici su izašli na lice mjesta i od A.K. oduzeli lovačku pušku marke Baikal model Side by Side, cal.12 mm i dva metka cal.12 mm, dok su od A.S. oduzeli lovačku pušku marke Zastava ARMS model M75, cal.12 mm i dva metka cal.12 mm.

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su u sadejstvu sa službenicima CB Herceg Novi, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pregledom vozila i pretresom stana pronašli i oduzeli marihuanu i kokain. Osumnjičeni je lišen slobode. Naime, službenici Odsjeka i CB Herceg Novi su juče zaustavili pmv marke „Renault“ kojim je upravljao D.P. (35) iz Herceg Novog i kontrolom vozila su pronašli i oduzeli kutiju sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je kokain i pvc pakovanje sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je marihuana. Istog dana, nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem, policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi D.P. i tom prilikom pronašla i oduzela više pvc pakovanja i kutija sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana i vagu za precizno mjerenje. Ukupno je pronađeno i oduzeto 1165,2 grama opojne droge marihuana i 6,3 grama kokaina. Opojna droga će biti upućena u Forenzički centar radi vještačenja. O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici koji je naložio da se D.P. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i satvljanje u promet opojnih droga.

Službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su, u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, realizovali akciju „Cent“, u sklopu dugoročnog obavještajnog projekta „Loan“, koji se odnosi na aktivnosti sprječavanja i dokazivanja krivičnog djela zelenašenje. Tom prilikom je zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično djelo zelenašenje lišen slobode A.S. iz Podgorice. Sumnja se da se A.S. bavio davanjem novca na zajam, ugovaranjem nesrazmjerne kamate, u dužem vremeneskom periodu, kojom prilikom je davao novac na zajam u većem iznosu tzv. na zelenašku kamatu od 5 % do 15 %, na petnaestodnevnom i mjesečnom nivou. Novac je uglavnom pozajmljivao licima iz Podgorice uz sredstva obezbjeđenja. U izviđajnom postupku identifikovano je više lica, kojima je, kako se sumnja, A.S. dao novac na tzv. zelenašku kamatu. Policijsko - tužilačke aktivnosti u u okviru obavještajnog projekta „Loan“ biće nastavljene u narednom periodu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?