Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

U Nikšiću i Podgorici tri lica osumnjičena za nedozvoljenu trgovinu cigaretama i duvanom

Objavljeno: 24.12.2018. 21:08 Autor: UP
Policijski službenici CB Nikšić su, postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću, izvršili pretres stana i drugih prostorija na dvije lokacije u Nikšiću koje koristi G.D. (25) iz Nikšića. Pretresom na jednoj lokaciji policija je pronašla i oduzela 1930 paklica cigareta bez akciznih markica, dok je prilikom pretresa na drugoj lokaciji pronašla i oduzela 1110 paklica cigareta, takođe bez akciznih markica. Ukupna vrijednost oduzetih cigareta iznosi preko 3000 eura. Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da pronađene cigarete pripadaju S.D. (59) iz Nikšića, koja je srodnik G.D. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv S.D. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo nedozvoljena trgovina.

Podgorička policija je, tokom pojačanih aktivnosti kontrole nedozvoljene trgovine akciznom robom, postupajući na osnovu prethodno pribavljene naredbe nadležnog suda, izvršila pretres stana koji koristi V.R. (51) iz Podgorice. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli tri paketa različitih vrsta cigareta bez akciznih markica, vrijednosti 2127 eura. O događaju je obaviješten nadležni tužilac koji je naložio da se V.R. liši sobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina.

Nadalje, službenici CB Podgorica su kontolom vozila kojim je upravljao M.S. (22) pronašli i oduzeli oko 60 kg rezanog duvana. O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Podgorici koji je naložio da se M.S. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?