Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Policija u četiri grada rasvijetlila više krivičnih djela

Objavljeno: 27.12.2018. 21:25 Autor: UP
Policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica su u prethodnom periodu sproveli planske aktivnosti na području Podgorice u cilju vršenja pojačane kontrole lica a sa posebnim akcentom na sprječavanju ulične prodaje opojnih droga. Podgorička policija je kontrolisala deset lica starosti od 17 do 33 godine i tom prilikom pronašla i oduzela oko 62 grama i sedam pvc pakovanja marihuane, 2 pvc pakovanja heroina kao i tablete koje se nalaze na listi opijata. O događaju je obaviješten državni tužilc u VDT u Podgorici koji je naložio da se jedno od ovih lica, Đ.J. (19), liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojne droge. Protiv devet ostalih lica su podnijete prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

Nadalje, službenici CB Podgorca su, osim navedenog, od N.I. (19) i D.K. (48) oduzeli oko 55 grama biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana i 20 cvjetova biljke kanabis od koje se proizvodi marihuana. O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici. Nadalje, kontrolom B.P. (24) službenici podgoričke policije su pronašli i oduzeli pvc kesicu sa sadržajem bijele materije za koju se sumnja da je kokain težine oko pet grama i dva pvc pakovanja sa sadržajem marihuane, o čemu je obaviješten nadležni tužilac. Kontrolom I.S. (19) i M.L. (23) policija je pronašla ukupno sedam tablete ekstazija i protiv njih su podnijete prekršajne prijave. Od H.T. (41) policija je oduzela 42 tablete mendileks, koji se nalazi na spisku nedozvoljenih medikamenata. U prethodnom periodu policijski službenici CB Podgorica su kontrolom vozila kojim je upravljao M.B. (24) pronašli i oduzeli startni pištolj, dok su zbog narušavanja javnog reda i mira pucanjem na javnom mjestu od H.M. (30) oduzeli startni pištolj. Ovim licima su izdati nalozi za naplatu novčanih kazni zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o oružju.

Nadalje, službenici CB Herceg Novi, OGB Herceg Novi i Odsjeka za borbu protiv droge su, preduzimajući aktivnosti u cilju pronalaska oružja u ilegalnom posjedu i na suzbijanju tzv. ulične prodaje opojnih droga, kontrolom vozila i lica pronašli i oduzeli pištolj i kokain. Naime, policijski službenici su, kontrolom vozila marke „Ford fokus“ i lica J.M. (28) iz Pljevalja i L.V. (45) državljanina Republike Srbije, pronašli i oduzeli pištolj u pištolj marke „CZ 99“ cal. 9 mm sa okvirom u ilegalnom posjedu, pvc zamotuljak sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi kokain težine oko 10 grama, kao i digitalnu vagu za precizno mjerenje sa tragovima praškaste materije bijele boje. Policija je državnom tužiocu u VDT u Podgorici protiv J.M. podnijela krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok su protiv L.V. podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Nikšićka policija je u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za borbu protiv droga i OB Kotor, lišila slobode N.M. (20) iz Nikšića, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Naime, nakon dobijenih nalaza vještačenja Forenzičkog centra, koji su se odnosili na sakrivenu automatsku pušku M70 cal. 7,62 mm sa okvirom u kojem se nalazilo 29 komada puščane municije a koju je pronašla kotorska policija u januaru 2017. godine na lokaciji Mečerov brijeg, policijski službenici su došli do saznanja i nalaza vještačenja koji ukazuju na sumnju da pronađeno oružje pripada N.M. Službenici CB Nikšić i Odsjeka su, po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu, prije nekoliko dana, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.N. i tom prilikom pronašli i oduzeli 15 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine oko 100 grama, 22 tablete ekstazija i dva puščana metka. Pronađena opojna droga i ostali predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. Osumnjičeni je lišen slobode zbog sumnje da je počinio navedena krivična djela i biće priveden nadležnom tužiocu.

Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su, u cilju sprječavanja neovlašćene prodaje i upotrebe pirotehničkih sredstava i sprečavanja neželjenih posledica, u sklopu akcije „Petarda“, u sadejstvu sa službenicima tržišne inspekcije, izvršili obilazak trgovinskog objekta koji je u vlasništvu F.L. i tom prilikom pronašli i oduzeli 518 komada raznih vrsta petardi. Petarde su oduzete od Z.L. (53) iz Nikšića. Od strane službenika tržišne inspekcije, a zbog stavljanja u promet robe bez dokaza o nabavci izdat je prekršajni nalog za plaćanje mandatne kazne u iznosu od 200 eura. O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Nikšiću. Od početka akcije „Petarda“ 17. decembra ove godine crnogorska policija je do danas inače oduzela preko 8000 petardi.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?