Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE VNB: Posvetiti se borbi protiv sive ekonomije i zloupotrebe državnog novca

Objavljeno: 28.12.2018. 18:18 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
     
  
      
Vijeće za nacionalnu bezbjednost, kojim je predsjedavao predsjednik Duško Marković, održalo je danas XIV sjednicu, kojoj su, pored članova Vijeća, prisustvovali direktor Uprave policije i rukovodilac Sektora kriminalističke policije.

Usvojen je Izvještaj o radu Biroa za operativnu koordinaciju oragana koji čine obavještajno-bezbjednosni sektor i konstatovano da je rad Biroa osigurao unapređenje saradnje organa za sprovođenje zakona, što je doprinijelo većem stepenu sigurnosti i bezbjednosti.

Vijeće je usvojilo Informaciju o realizovanim aktivnostima u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala koju je sačinila Uprava policije, i pozdravilo rezultate policije, Državnog tužilaštva i drugih segmenata sistema bezbjednosti na suprotstavljanju organizovanom kriminalu i drugim oblicima teškog kriminala.

To je rezultiralo hapšenjima i procesuiranjima nosilaca organizovanog kriminala i članova njihovih grupa – konstatovano je na sjednici. Vijeće je u ovom smislu zatražilo nastavak aktivnosti sa ciljem suzbijanja svih oblika kriminala.

Usvojena je Informacija o postupanju Uprave policije u oblasti borbe protiv trgovine ljudima, gdje su postignuti dobri rezultati, a nekoliko predmeta već je procesuirano. Vijeće zahtijeva da ova oblast bude među prioritetima u daljem radu Uprave policije, ali i Državnog tužilaštva.

Zaključeno je da poseban akcenat treba staviti na otkrivanju zloupotreba u privrednom poslovanju kroz suzbijanje sive ekonomije i neformalnog rada, kako bi se stvorili uslovi da se posluje isključivo na zakonit način i da svaki euro budžetskih prihoda završi u državnoj kasi.

Precizirano je da će ovo podrazumijevati i posebne mjere kontrole ne samo u privatnom sektoru, već i eliminisanje svake nepravilnosti u trošenju državnog novca kod onih koji njime gazduju.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?