Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Dodijeljeno devet stipendija

Objavljeno: 28.12.2018. 20:32 Autor: Ministarstvo ekonomije
“Kroz dodjelu stipendija pokušavamo da podstaknemo mlade ljude da biraju ova zanimanja kako bismo u budućnosti imali naš, domaći, kvalitetan inžinjerski kadar koji je uskladjen sa potrebama privrednog razvoja u Crnoj Gori a u skladu sa savremenim uslovima tehničko tehnološkog razvoja”, kazala je ministarka ekonomije na dodjeli ugovora o stipendiranju studentima rudarstva i geologije.
Ministarstvo ekonomije
Danas je u prostorijama Ministarstva ministarka ekonomije Dragica  Sekulić uručila 7 ugovora, od ukupno 9, studentima osnovnih akademskih studija rudarstva i geologije koji studiraju van granica Crne Gore.

Ministarka je naglasila da Crna Gora nema fakultet niti obrazovnu instituciju u oblasti rudarstva i geologije i zato je jako važna podrška obrazovanju kadra za istraživanje, projektovanje , eksploataciju i upotrebu mineralnih sirovina kao jednog od najvažnijih prirodnih resursa naše države.

Pored ministarke Sekulić, uručivanju ugovora prisustvovali su i Biljana Jestrović, generalna direktorica Direktorata za rudarstvo i geološka istraživanja, direktor JU Geološki zavod Crne Gore Zoran Janković i predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović koji su kazali da su spremni da daju doprinos ovom projektu i aktivno učestvuju kroz razne aktivnosti kako bi pomogli studentima.

Ministarstvo ekonomije je prethodno u saradnji sa Zavodom za geološka istraživanja u godini obilježavanja 70 godina rudarstva u Crnoj Gori raspisalo konkurs za dodjelu 10 stpendija za studijsku 2018/2019 godinu studentima osnovnih akademskih studija rudarstva i geologije.

“Nastavićemo da radimo da podržavamo mlade ljude koji žele da uče i da se usavršavaju. Budite slobodni da u Ministarstvu ekonomije potražite pomoć i savjet na putu koji ste odabrali”, poručila je na kraju ministarka. 


MINISTARSTVO EKONOMIJE
KANCELARIJA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?