Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Policija sa ZIKS-om otkrila i procesuirala tužiocu koruptivno krivično djelo; krivična prijava protiv osumnjičene zbog pronevjere oko 9,5 hiljada eura

Objavljeno: 28.12.2018. 20:58 Autor: UP
Policijski službenici Sektora kriminalističke policije – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su, u saradnji sa službenicima ZIKS-a, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici danas podnijeli krivičnu prijavu protiv N.Š, zaposlene u ZIKS-u, zbog osnovane sumnje da je počinila koruptivno krivično djelo pronevjera u produženom trajanju.

Policija je u saradnji sa ZIKS-om došla do činjenica koje ukazuju na sumnju da je N.Š. počinila KD pronevjera u produženom trajanju na način što je u svojstvu lica zaposlenog na mjestu samostalna referentkinja – blagajnik u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, u periodu od 06.09.2016. do 18.06.2018. godine, prisvojila novčana sredstva koja su joj bila povjerena na radu u iznosu od 9.408,70 eura.

Radi se o novčanim sredstvima koja ZIKS prihoduje na osnovu poslovanja kantine i prodavnice, a koja je N.Š, kao se sumnja, uplaćivala na račun ZIKS-a u umanjenom iznosu dok je ostala sredstva po tom osnovu u navedenom iznosu prisvojila.

Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?