Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

U tri crnogorska grada policija rasvijetila više imovinskih delikata

Objavljeno: 28.12.2018. 21:16 Autor: UP
Službenici CB Podgorica su lišili slobode F.M. (24), N.P. (26) i S.P. (26), sva lica iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa na naročito drzak način na štetu D.P. Oni su kako se sumnja ovo krivično djelo počinili na način što su sjeli u taksi vozilo kojim je upravljao oštećeni i tražili da ih odveze u selo Brčeli. Tokom vožnje su fizički napali D.P. i tražili da im preda novac i telefon. Oštećeni je zatražio pomoć preko dispečerskog centra taksi udruženja i vozilom se uputio u pravcu Centra bezbjednosti Podgorica. Kada je stigao ispred prostorija Centra i zaustavio vozilo lica su se dala u bjekstvo sa otuđenim stvarima. Policijski službenici su nedaleko od zgrade Centra bezbjednosti sustigli i lišili slobode ova lica. Oni će biti uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužiocu.

Nadalje, službenici podgoričke policije su lišili slobode E.S. (24) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa. On je, kako se sumnja, sa još jednim licem, otuđio motocikl ispred jedne stambene zgrade koji je kasnije prodao za iznos od 50 eura. Motocikl je pronađen i vraćen vlasniku. Takođe, zbog sumnje da je počinio krivično djelo krađa slobode je lišen i N.A. (29) iz Podgorice. Sumnje se da je N.A. ovo krivično djelo počinio u sportskoj kladionici „Meridian“ koristeći nepažnju zaposlene na način što je otuđio novac u iznosu od 200 eura nakon čega se udaljio iz objekta. Službenici CB Podgorica su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv S.M. (35) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivično djelo prikrivanje. On je, sumnja se, od za sada nepoznatog lica, kupio alat u vrijednosti od 700 eura iako je imao saznanja da potiče iz krivičnog djela. Podgorička policija je lišila slobode i I.Đ. (35) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa na štetu „HD Laković“. On je, kako se sumnja, otuđio veću količinu artikala vrijednosti oko 180 eura.

U Podgorici je lišen slobode R.L. (34) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela teška krađa na štetu frizerskog salona „Zoran“ i AD „Impek“, na način što je, kako se sumnja, podesnim sredstvom i upotrebom fizičke snage provalio u unutrašnjost objekata, kojom prilikom je, sumnja se, otuđio frizerski alat i pribor, novac, televizor i registar kasu sa depozitom. Pronađeni su otuđeni predmeti iz frizerskog salona i oni su vraćeni vlasniku. Nadalje, podgorička policija je identifikovala i lišila slobode H.B. (18), E.G. (19) i B.H. (18), sva lica iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo krađa na štetu Crnogorskog telekoma. Oni su, kako se sumnja, ručnom testerom pokidali i otuđili TK kabl. Otuđeni kabl je pronađen i vraćen Crnogorskom telekomu ali je pričinjena šteta većem broju građana koji su ostali bez mrežnog napajanja. Službenici CB Podgorica su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv maloljetnih D.D. (15) i M.M. (14), oba iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili dva krivična djela teška krađa. Oni su, sumnja se, sa još tri lica, ova krivična djela počinili na štetu ženskih osoba, na način što su nakon što su prethodno tražili nešto sitnog novca iskoristili nepažnju oštećenih i otuđili novčanike.

Barska policija je, preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju rasvijetljavanja imovinskih delikata, rasvijetlila tešku krađu koja je počinjena u januaru 2016. godine na štetu optičarske radnje „Optimum“. Slobode je lišen M.K. (25) iz Bara zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ovo krivično djelo. On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način što je upotrebom podesnog sredstva nasilno otvorio vrata optičarske radnje i iz njene unutrašnjosti otuđio 175 komada brendiranih naočara marki „Ray Ban“, „Prada“ i „Miu Miu“. Materijalna šteta prouzrokovana ovim krivičnim djelom iznosila je 35.726 eura. Osumnjičeni će biti priveden uz krivičnu prijavu nadležnom tužiocu.

Nikšićka policija je rasvijetlila pet krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, koja su počinjena u novembru 2018. godine, i tom prilikom procesuirala pet lica osumnjičenih za dva KD teška krađa i tri KD krađa. Naime, krivične prijave u redovnom postupku su podnijete protiv A.B. (23), N.M. (35), D.Š. (31), M.S. (32) i M.B. (54) zbog sumnje da su počinili navedena krivična djela. A.B. i N.M su osumnjičeni da su počinili dva krivična djela teška krađa. A.B. je tešku krađu počinio na štetu Crnogorskog Telekoma, dok je N.M. počinio krivično djelo na štetu R.V. A.B. je, sumnja se otuđio dva mobilna telefona i novac, a N.M. električni alat i veću količinu alkoholnog pića i hrane. D.Š, M.S. i M.B. su, kako se sumnja, počinili po jedno krivično djelo krađa, na štetu firmi „Fidelis“ i „Kodar energo montaže“ i jednog fizičkog lica kojom prilikom su otuđili sanitarije, aluminijske profile i 300 litara dizel goriva. Policija je pronašla dio otuđenih aluminijskih profila i oni su vraćeni vlasniku. Takođe, osim navedenih, službenici CB Nikšić su rasvijetlili i dva krivična djela razbojništvo kojom prilikom su podnijeli krivičnu prijavu protiv S.S. (29) i J.D. (20) oba iz Nikšića. Oni su ova krivična djela počinili na štetu marketa „Idea“ i kioska d.o.o „Company Č“. Krivično djelo razbojništvo osumnjičeni su, kako se sumnja, počinili na način što su uz prijetnju nožem od radnice marketa „Idea“ otuđili cigarete, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu. Kriminalističkom obradom službenici nikšićke policije su došli do sumnje da je J.D. počinio i krivično djelo razbojništvo na štetu d.o.o „Company Č“, na način što je maskiran uz prijetnju nožem, od radnice kioska otuđio novac u iznosu od 400 eura. Podsjećamo da su službenici CB Nikšić tokom 2018. registrovali ukupno 14 krivičnih djela razbojništva. Od navedenog broja ukupno je rasvijetljeno deset krivičnih djela, što čini procenat oko 72%. Takođe je rasvijetljeno i jedno krivično djelo iz prethodnog perioda.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?