Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Policijski službenici locirali i u Podgorici lišili slobode bezbjednosno interesantno lice koje se potraživalo radi izdržavanja kazne zatvora

Objavljeno: 28.12.2018. 21:40 Autor: UP
Policijski službenici pronašli su danas i lišili slobode bezbjednosno interesantno lice S.K. (51) iz Podgorice.

Službenici SKP, CB Podgorica i CB Nikšić su, u koordiniranoj akciji, na teritoriji Podgorice locirali i lišili slobode S.K, koji se potraživao nacionalnom potjernicom radi privođenja na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od 14 mjeseci na koju je osuđen presudom Osnovnog suda u Nikšiću zbog KD izazivanje opšte opasnosti u pokušaju u sticaju sa KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i KD lažno prijavljivanje.

Službenici CB Nikšić su naime,18.04.2018. godine, lišili slobode S.K. i uz krivičnu prijavu ga sproveli državnom tužiocu u ODT u Nikšiću, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio gore navedena krivična djela na način što je neovlašćeno držao, konstruisao – izradio improvizovanu eksplozivnu napravu koja se aktivira daljinskim sistemom aktiviranja, sa električnom detonatorskom kapislom, koju je postavio – zakačio na pod vozila, vlasništvo rent-a-car agencija „Sarder", a koje vozilo je on koristio, i time doveo u opasnost živote i tijela više lica, kao i imovinu većeg obima na određenom prostoru i javnom mjestu u centru grada u Nikšiću, a zatim lažnim prijavljivanjem događaja – da je neko drugi postavio eksplozivnu napravu pod vozilo, alarmirao službenike Uprave policije i nadležnog tužilaštva i službenike drugih državnih organa. Nakon sprovedenih uviđajnih mjera i radnji i odgovarajućih vještačenja u Forenzičkom centru, izvještajem DNK vještačenja je utvrđeno da biološki tragovi nađeni na komponentama improvizovane eksplozivne naprave pripadaju S.K.

Navedeno lice je danas sprovedeno u ZIKS Spuž radi izdržavanja kazne zatvora.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?