Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Narodni muzej formirao Radnu grupu sa zadatkom pružanja pomoći u obavljanju poslova muzejske djelatnosti

Objavljeno: 29.12.2018. 16:35 Autor: MKU
Narodni muzej Crne Gore formirao je Radnu grupu čiji je zadatak davanje savjetodavne i stručne pomoći u obavljanju poslova muzejske djelatnosti, naročito u prikupljanju podataka za stručnu obradu muzejskog materijala i muzejske dokumentacije, kako je ministar kulture Aleksandar Bogdanović najavio na kontrolnom saslušanju, uz analizu stručnih i svih relevantnih istorijskih izvora o porijeklu, kretanju i evidentiranju muzejskog materijala i muzejske dokumentacije za koje je izražena sumnja ili priloženi dokazi da nedostaju.

Ovo se posebno odnosi na blagovremeno i relevantno obavještavanje javnosti o poslovima na evidentiranju muzejskih predmeta i dokumentacije, i utvrđenim činjenicama.

Radna grupa po ovlašćenju direktora vrši neposredan uvid i u poslove revizionih komisija i svih organizacionih jedinica u JU Narodni muzej Crne Gore, koji u okviru svojih poslova imaju aktivnosti na obradi, izradi i korišćenju svih oblika muzejske, arhivske, bibliotečke i druge dokumentacione građe, od značaja za izvršavanje predmetnog zadatka.

Radna grupa će raditi u sastavu:

Predrag Malbaša – Predsjednik, dipl. arheolog-istraživač savjetnik

Nadežda Jabučanin – članica, etnolog-konzervator savjetnik

mr Magdalena Radunović – članica, konzervator savjetnik

Tanja Bogdanović – članica, dipl. pravnik

Natalija Jovanović – članica, dokumentarista
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?