Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković čestitao građanima Novu godinu: Dogodine želimo veća primanja za penzionere i zaposlene

Objavljeno: 30.12.2018. 16:00 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

U godini iza nas naporno smo radili da bismo obezbijedili bolji ekonomski i društveni ambijent, ali i punu pravnu sigurnost i vladavinu zakona, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković u čestitki upućenoj građanima povodom Nove godine.

„Nastojali smo da eliminišemo slabosti koje su ugrožavale naš sistem i nesmetano funkcionisanje države i društva u cjelini. Ostvarili smo uspjeh u ekonomskoj politici – postigli značajan ekonomski rast kao i stabilnost budžeta. Vjerujem da danas možemo reći da je svako od vas osjetio poneki benefit iz rezultata koje smo postigli“, naveo je premijer Marković.

On je istakao da snažno nastavljamo i naredne godine da bismo obezbijedili veća primanja za penzionere, zaposlene u prosvjeti i zdravstvu, ali i drugim sektorima.

„Da otvorimo nova radna mjesta i osiguramo redovna i pravedna socijalna davanja. I naravno, da u dijalogu sa poslodavcima, obezbijedimo bolji standard zaposlenih u privatnom sektoru“, rekao je Predsjednik.

Uspjeli smo, istakao je on, u našim razvojnim politikama uprkos i dalje prisutnoj potrebi da branimo državu i identitet od onih koji i dalje prizeljkuju njeno nestajanje.

„Želim da poručim da je Crna Gora vječna kuća svih njenih građana i njena suverenost i nezavisnost ne može biti predmet razgovora niti kompromisa, i zato želim da u 2019. godini budemo upućeni jedni na druge, da se bolje razumijemo i vratimo cijelim našim građanskim bićem onome što je vjekovima krasilo Crnu Goru – a to su suživot, sklad i tolerancija“, rekao je predsjednik Marković.

Premijer je u ime Vlade i svoje lično, čestitao građanima Novu godinu i poželio dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE



Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?