Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Policija pronašla veću količinu sakrivenog eksploziva u Petnjici; na području Berana i Kolašina oduzete i bombe, puška i municija

Objavljeno: 04.01.2019. 19:34 Autor: UP
UPSlužbenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Berane su, preduzimajući preventivne planske mjere i radnje i aktivnosti na pronalasku nedozvoljenih sredstava u posjedu građana, sa akcentom na bezbjednosno interesantna lica, danas na jednoj lokaciji na području Petnjice, pretragom terena, pronašli 43,5 komada eksploziva, težine 8,7 kg. Eksploziv je bio sakriven tj. zakopan u improvizovanom bunkeru. Policija preduzima dalje mjere i radnje u ovom predmetu u koordinaciji sa tužilaštvom.

Službenici Centra bezbjedosti Berane su takođe, postupajući po prijavi da T.D. moguće sa sobom nosi bombe i da je krenuo put kuće tazbine na područje Plava da se sa njima obračuna, organizovali potragu za ovim licem i pronašli na području Andrijevice vozilo kojim je upravljao T.D. (47) iz Berana i izvršili pregled lica i vozila. Kod T.D. policijski službenici su pronašli kapislu – upaljač od bombe, dok su u vozilu pronašli torbicu u kojoj se nalazila bomba M75 bez inicijalne kapisle. T.D. je lišen slobode. Od njega su oduzete bomba i kapisla. Uzete su izjave od više lica. Nadležni državni tužilac je djelo kvalifikovao kao krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Osumnjičeni T.D. je zadržan u policijskim prostorijama i biće uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u ODT U Beranama.

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Kolašin su, uz prethodno pribavljenu naredbu nadležnog sudije za istragu, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi A.L. (50) iz Kolašina. Pretresom su pronađeni i oduzeti puška „Zastava“, šest komada municije za isto oružje cal. 7,9 mm i ručna bomba. O svemu je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?