Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Osma sjednica Nacionalnog Savjeta za obrazovanje (u trećem sazivu), održana je 29. marta 2019. godine u Ministarstvu prosvjete.

Objavljeno: 01.04.2019. 16:53 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Osma sjednica Nacionalnog Savjeta za obrazovanje (u trećem sazivu), održana je 29. marta 2019. godine u Ministarstvu prosvjete.

Usvojenena je Metodologija za izradu programa obrazovanja, kao i dopuna Kataloga programa stručnog usavršavanja nastavnika nedostajućim programom za školsku 2017/2018. i 2018/2019. godinu sa programima: Obuka koordinatora za prećenje realizacije obrazovnih programa zasnovanih na ishodima učenja; Obuka nastavnika i poslodavaca za izradu ispitnih kataloga; Obuka nastavnika i poslodavaca za izradu standarda kvalifikacija; Obuka nastavnika i poslodavaca za izradu standarda zanimanja; Obuka organizatora praktičnog obrazovanja; Izrada ITP-a 2 sa ciljem jačanja saradnje škola sa drugim relevantnim institucijama, posebno CIPS-om i Program obuke za organizatora praktičnog obrazovanja.

Donijeti su ispitni katalozi: Prodavač neprehrambene robe, nivo III; Prodavač prehrambene robe, nivo III; Pomoćni prodavač neprehrambene robe, nivo II i Pomoćni prodavač prehrambene robe, nivo II, zatim programi obrazovanja: za sticanje stručne kvalifikacije Proizvođač/Proizvođačica u akvaponijskoj proizvodnji; za sticanje ključnih vještina za rukovođenje eksplozivnim materijalom; izvođenje javnog vatrometa i za sticanje ključnih vještina za obavljanje poslova menadžera integriteta, kao i predmetni programi Albanski jezik kao drugi strani jezik u osnovnoj školi i Karakterne igre za VI razred osnovne baletske škole. Takođe, donijete su izmjene i dopune programa andragoškog osposobljavanja nastavnog kadra koji radi u obrazovanju odraslih i dopuna Nastavnog plana za trogodišnje muzičko obrazovanje i vaspitanje.

Utvrđen je izborni predmetni program Muzička radionica za osnovnu školu.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?