Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Emisija druge tranše obveznica

Objavljeno: 27.05.2019. 16:04 Autor: Ministarstvo finansija
Ministarstvo finansija, posredstvom Montenegroberze, danas kreće sa emisijom druge tranše obveznica na domaćem tržištu. Emisija će trajati danas i sjutra, 27. i 28. maja, a ukupan iznos emisije je 115.377 obveznica.

Nominalni iznos jedne obveznice iznosi  1,000.00 eura, a emituju se na period od 5 godina. Kamatna stopa po kojoj će obveznice biti emitovane iznosi 3%. Kao i u prvoj tranši, biće moguće sredstva uplatiti u zemlji i inostranstvu.

U cilju informisanja, podsjećamo da je Ministarstvo finansija, u aprilu mjesecu ove godine, emitovalo dvije serije obveznica, i to u iznosu od 50 i 140 miliona eura. Emisija od 50 miliona, emitovana je na period od 7 godina, sa kamatnom stopom od 3.5%, dok je emsija od 140 miliona emitovana na period od 5 godina, i kamatnom stopom od 3%.

Tom prilikom, interesovanje za emisiju od 7 godina je bilo veliko i realizovano je u cjelosti, čak sa cijenom većom od ponuđene, dok je druga emsija realizovana u iznos od oko 25 miliona eura.

Imajući u vidu da je, u skladu sa uslovima za emisiju obveznica, predviđena mogućnost emisije obveznica u više tranši, Ministarstvo finansija pripremilo je emisiju druge tranše obveznica serije koja dospijeva 2024. Shodno gore navedenom, odnosno činjenici da je u prvoj tranši serije emitovano 24.623 obveznice, prilikom emisije druge traše, emituje se 115.377 obveznica.



MINISTARSTVO FINANSIJA
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?