Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković zadovoljan prvim danom posjete Azerbejdžanu: Ovdje postoji velika spremnost i države i investitora da se snažnije okrenu ka Crnoj Gori

Objavljeno: 24.06.2019. 23:13 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković izrazio je zadovoljstvo zvaničnim razgovorima obavljenim tokom prvog dana njegove zvanične posjete Azerbejdžanu rekavši da su sastanci bili konstruktivni i sadržajni i da su rezultat odličnih međudržavnih odnosa te da vidi spremnost i azerbejdžanske države i investitora da se snažnije okrenu ka Crnoj Gori.

„Danas smo govorili o tome kako i na koji način da te odnose pretočimo u novi sadržaj i novu vrijednost koja se tiče kvalitetnije ekonomske saradnje i stvaranja novih prilika za investitore. Postoje mnoge oblasti u kojima je to moguće: turizam, energetika, poljoprivreda, građevinarstvo, trgovina… Danas smo pojedinačno govorili o svakoj od tih mogućnosti“ – rekao je premijer na kraju prvog dana službene posjete Azerbejdžanu.

Služba za odnose s javnošćuPredsjednik Marković se popodne sastao sa predsjednikom Nacionalne skupštine – Mili Medžlisa – Ogtajem Asadovim. Na sastanku je iskazano obostrano zadovoljstvo kvalitetnim i sadržajnim međudržavnim odnosima Crne Gore i Azerbejdžana uz zajednički zaključak da takve odnose treba iskoristiti za snaženje ekonomske saradnje.

Predsjednik Parlamenta Asadov rekao je da Azerbejdžan i Crna Gora imaju potpisanih osamnaest međudržavnih dokumenata, ali da to vidi tek kao početak. Posebno se zahvalio Crnoj Gori na dobrim uslovima poslovanja koje je pružila azerbejdžanskom Azmontu koji gradi Porto Novi – jedan od najprestižnijih turističkih kompleksa u regionu.

„Postoji veoma velika spremnost njihove države i njihovih investitora da se još jače okrenu prema Crnoj Gori i da pored jedne od najvećih pojedinačnih investicija koje imamo u turizmu u Crnoj Gori – Porto Novi – dobijemo i druge, i da radimo na prilikama za formiranje i razvoj malih i srednjih preduzeća“ – rekao je premijer Duško Marković.

Predsjednik Vlade je ponovio predsjedniku Nacionalnog parlamenta Ogtaju Asadovu očekivanje iskazano i na sastanku sa premijerom Novrozom Mamadovim da naša zemlja očekuje podršku Azerbjedžana kod institucija Evropske unije kako bi Jadransko-jonski energetski koridor zadobio finansijsku podršku jer je on važan i za Crnu Goru i za cio region Balkana.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


VIDEO IZJAVA PREDSJEDNIKA VLADE: https://youtu.be/jfmLGi-CA9k

VIDEO - sastanak Marković - Asadov: https://youtu.be/K5e5ixzrUG0
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?