Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ekskluzivni rezultati: Prostor ne kontaminiraju ni bojeva gađanja kolika se na Sinjajevini neće izvesti ni za period od 10 godina!

Objavljeno: 10.07.2019. 20:39 Autor: mod

Ministarstvo odbrane je zatražilo i dobilo na upotrebu rezultate analiza kontaminacije koje je Ministarstvo odbrane Republike Sjeverne Makedonije uradilo za svoje potrebe, povodom međunarodne vježbe “Odlučni udar”, koja se juče završila na njihovom poligonu Krivolak.

Tamo su tokom više od mjesec dana izvedena bojeva gađanja u srazmjeri koju Vojska Crne Gore neće izvesti ni tokom desetogodišnjeg korištenja prostora na Sinjajevini.

Dvije odvojene analize utvrdile su da nema apsolutno nikakve kontaminacije prostora (voda, vazduh i zemlja) u periodu tokom izvođenja vježbe.

Na taj način opovrgnute su sve sumnje da bi korištenje prostora Sinjajevine moglo izazvati bilo kakve negativne ekološke posljedice.

Razultati dvije pomenute studije biće stavljene na uvid javnosti Crne Gore narednih dana.

U prilogu je izjava koju je makedonskim medijima povodom rezultata analiza dao profesor Dejan Mirakovski rukovodilac terenske laboratorije “Ambikon”. 

Izjava profesora Dejana Mirakovskog, rukovodioca terenske laboratorije ''Ambikon'': https://we.tl/t-6494AWzK5M

 

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?