Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Bošković i gradonačelnik Vuković: Izuzetna saradnja Vojske i Glavnog grada

Objavljeno: 23.08.2019. 19:30 Autor: mod
Ministar odbrane, mr Predrag Bošković i gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković obišli su danas radove koje Inžinjerijska četa Vojske Crne Gore izvodi na na teritoriji opštine Podgorica, na proširenju puta Rogami – Đurkovići, u Piperima.

mod

Ministar Bošković je izrazio zadovoljstvo povodom početka radova na proširenju puta Rogami-Đurkovići i istakao da je to samo jedna od aktivnosti koje VCG realizuje sa lokalnim samoupravama, u ovom slučaju Glavnim gradom. 

„Ova aktivnost pokazatelj je da smo sposobni da u jednom kratkom vremenu budemo na više mjesta, da pomažemo civilnom stanovništvu i lokalnim samoupravama kod rekonstrukcije ili izgradnje nove infrastrukture. Vojska Crne Gore ove godine učestvovala je u mnogo akcija, od Cetinja, Danilovgrada, Podgorice, Kolašina i Mojkovca, i na taj način omogućila da se stvore bolji uslovi za lokalno stanovništvo, da imaju bolje pristupne puteve, prije svega svojim selima i kućama. Takođe, u narednom periodu omogućićemo da i neke druge opštine u Crnoj Gori, gdje će biti prisutna mehanizacija Inžinjerije VCG, ostvare mogućnost bolje komunikacije sa gradskim sredinama, jer mislim da je to upravo i jedna od misija i ciljeva Vojske“, poručio je ministar Bošković. 

mod

Ministar se zahvalio mještanima sela Pipera na podršci aktivnostima Vojske i izrazio očekivanje da će ova zajednička aktivnost biti sprovedena na kvalitetan i efikasan način. Posebno se zahvalio i gradonačelniku Podgorice na izuzetnoj saradnji koju Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore imaju sa Glavnim gradom, i istakao pozitivne rezultate saradnje opštine Podgorica sa drugim institucijama i Vladom Crne Gore.

„Uprava Glavnog grada izuzetno je zadovoljna saradnjom sa Vojskom Crne Gore, odnosno Ministarstvom odbrane“, kazao je gradonačelnik Vuković. „Zahvaljujući tom partnerstvu mi smo tokom proteklih godina na teritoriji Glavnog grada dobili preko 100 km novih putnih pravaca, a većina tih puteva je i asfaltirana, tako da to znači novi život za krajeve koji su prethodnih decenija bili pomalo zamrli. Mi već vidimo pozitivne efekte toga što se radi, ljudi se sve više vraćaju selu, oživljava poljoprivredna proizvodnja, tako da to što Vojska i Grad partnerski rade ima multiplikativni efekat. Proširenje i buduće asfaltiranje u punom profilu dionice puta od Rogama, Đurkovića do Drezge najvažniji je projekat ovog tipa na teritoriji Pipera, budući da je to najznačajnija saobraćajnica za ovaj kraj, tako da će Glavni grad, nakon što Vojska završi svoj dio posla, odmah krenuti u realizaciju radova”, saopštio je gradonačelnik Glavnog grada Ivan Vuković.

mod

Predsjednik mjesne zajednice Stijena, Piperi, Rajko Stojanović izrazio je veliko zadovoljstvo i zahvalnost Ministarstvu odbrane, Vojsci Crne Gore i Glavnom gradu na angažovanju u cilju unapređenja uslova života mještana Pipera.

Inžinjerijska četa VCG danas je počela radove na proširenju puta Rogami - Đurkovići u dužini od 3 km, kako bi se put pripremio za asfaltiranje koje će realizovati Glavni grad. Nakon proširenja puta i pripreme za novo asfaltiranje, lokalno stanovništvo će dobiti rekonstruisani novi put širine 5m.

mod

Vojska istovremeno izvodi radove u Kučima na relaciji Kržanja – Ptikalj u dužini od 5 km, gdje je završeno proširenje puta i u toku su pripreme za asfaltiranje. Podsjećamo da je Vojska Crne Gore, u toku ove godine, na teritoriji opštine Podgorica, izvršila nasipanje, raspoređivanje i valjanje materijala na relaciji Ubli - Raći - Momče, Omerbožovići i Kosor - Bioče, probijanje novog puta na relaciji Vrbica - Klopišta i Moračica, kao i proširenje i čišćenje oko 100 km katunskih puteva.

Angažovanje Inžinjerijske čete VCG na unapređenju infrastrukture širom Crne Gore nastavak je uspješne saradnje Vojske sa lokalnim upravama. U prvoj polovini ove godine Vojska je rekonstruisala oko 180 km putne infrastrukture u Crnoj Gori. U opštini Kolašin Vojska trenutno rekonstruiše seoske puteve koji vode prema katunima, ka Sinjajevini i Moračkim planinama, dok u opštini Mojkovac izvodi radove na devet putnih pravaca. U narednom periodu Vojska će nastaviti radove u opštinama Cetinje, Žabljak i Bijelo Polje. 

Obilasku radova prisustvovali su i državni sekretar Ministarstva odbrane Slobodan Filipović, zamjenik načelnika Generalštaba VCG pukovnik Svetozar Brajković i v.d. izvršnog direktora gradskog preduzeća Putevi Radenko Bulatović.

MINISTARSTVO ODBRANE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?