Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković sa poslanicom Lajkert: Crna Gora i Njemačka da osnaže ekonomsku saradnju kroz snažnije investicije

Objavljeno: 28.08.2019. 19:21 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Crna Gora i Njemačka imaju dinamične bilateralne odnose na svim nivoima, a dodatne napore treba uložiti u jačanje ekonomske saradnje kroz snažnije investiranje njemačkih privrednika, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i zamjenice predsjednika CDU/CSU poslaničkog kluba u Bundestagu Katje Lajkert.

Premijer Marković je ukazao na ekonomski oporavak države koji se ogleda u visokim stopama rasta, smanjenju deficita kao i odličnom punjenju budžeta.

„Rezultati su iznad očekivanja. Budžet je stabilan, javni prihodi iznad planiranih, a ušli smo i u žestok obračun sa sivom ekonomijom koji daje rezultate“, kazao je predsjednik Marković.

On je posebno naglasio odličnu turističku sezonu kao i rezultate i potencijale u oblastima poljoprivrede i energetike. Crna Gora se, kako je dodao, okrenula obnovljivim izvorima energije i to je oblast koja pruža velike mogućnosti za njemačke investitore. Poseban fokus, Vlada je stavila na jačanje sveukupne infrastrukture kao ključnom preduslovu za dinamičan i održiv razvoj.

Na sastanku je razgovarano i o napretku u procesu evropskih integracija, slobodi medija kao i o uspjesima u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

„Pokazali smo snagu i održivost institucionalnog djelovanja u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Imamo odlične rezultate u ovim oblastima“, rekao je predsjednik Vlade Crne Gore.

Premijer Marković se zahvalio na podršci njemačkoj Vladi i saveznoj policiji, kao i Fondaciji Konrad Adenauer koja u kontinuitetu pomaže jačanje instiucionalnog potencijala Crne Gore, a koja je i organizovala posjetu poslanice Lajkert Crnoj Gori.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?