Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Državni sekretar Slobodan Filipović učestvovao je na 12. Regionalnom evroatlanskom kampu “REACT 2019'' kao počasni predavač na temu “Crnogorska Vojska u kolektivnoj odbrani”

Objavljeno: 06.09.2019. 21:01 Autor: mod
Filipović je tom prilikom naglasio da je Crna Gora temelj bezbjednosne strukture Evrope, neraskidivo vezan za evropske i evroatlantske integracije. Od obnove nezavisnosti, kaže da se posvećeno radilo na ostvarivanju primarnog spoljnopolitičkog cilja, te da i sada, naša zemlja kao NATO članica, nastoji da doprinese uspostavljanju globalnog mira i stabilnosti.

Državni sekretar je kazao da upravo članstvo Crne Gore u NATO i mala vjerovatnoća oružane agresije omogućavaju postojanje Vojske primjerene nacionalnim mogućnostima, ali istovremeno sposobne da odgovori na sve dodijeljene misije i zadatke. 

“Svojim dosadašnjim angažovanjem, Vojska Crne Gore se dokazala kao kredibilan saveznik, ali i pouzdan oslonac crnogorskim građanima, zbog čega ćemo nastaviti jačanje njene uloge u društvu”, zaključio je Filipović.

mod mod

Dodaje da je kamp “REACT” važan, jer se pokazao kao odlična platforma za razmjenu mišljenja u domenu politike, administracije, odbrane, procesa evropskih integracija i u mnogim drugim oblastima od interesa za našu državu.

Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore pokrovitelji su i ovogodišnjeg REACT-a, koji se održava od 03. do 08. septembra 2019. godine, na Žabljaku.

mod 
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?