Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bošković sa Golubovićem: Modernizacija kasarne u Pljevljima I izgradnja stanova za vojnike

Objavljeno: 25.09.2019. 22:01 Autor: mod

Ministar odbrane Predrag Bošković boravio je u radnoj posjeti opštini Pljevlja, gdje se sastao sa predsjednikom te gradske uprave, Igorom Golubovićem. Dogovoreno je da se jedan dio kasarne “Vladimir Knežević Volođa” ustupi opštini za potrebe javnih službi.

 

“Ovaj dio na kojem smo mi sad i jedan veći dio ove kasarne ćemo zadržati za naše potrebe, obzirom da nam je ovdje stacionirana Druga pješadijska četa, koja će iduće godine dobiti značajna sredstva za modernizaciju. Ono što je najvažnije, upravo ovdje će nam biti stacionirana glavnina snaga na sjeveru Crne Gore i zbog toga je neophodno privesti namjeni postojeće objekte i značajnije izgraditi nove na prostoru ove kasarne”, kazao je ministar Bošković.

 

Uz to, sa predsjednikom opštine dogovoreno je i da na prostoru nekadašnjeg malog logora u okviru kasarne bude izgrađena stambena zgrada za potrebe pripadnika Vojske Crne Gore stacioniranih u Pljevljima. Sve je to, poručuje ministar, jedan zahtjevan infrastrukturni projekat . “Mislim da je danas napravljen taj prvi, odlučujući korak kako i na koji način riješiti jedno pitanje, koje će mzahtijevati duži vremenski period, nakon kojeg će kasarna biti infrastrukturno riješena. “

 

Predsjednik opštine Igor Golubović kaže da ga raduje što je Vlada, odnosno Ministarstvo odbrane opredijelilo Pljevlja za stalno prisustvo vojske, što će, kako vjeruje, gradu donijeti dodatne aktivnosti, dešavanja, ali i prihode.  “Danas smo dogovorili način kako da smanjimo troškove vezano za komunalno opremanje građevinskog zemljišta i na koji način da što više spustimo cijenu gradnje tih stanova“, kazao je Golubović i pojasnio koje javne službe će biti smještene u sadašnjoj kasarni.  “Mi ćemo nastaviti dalje da koristimo objekte Velikog logora opredijeljenog za RTV Pljevlja, za Akademski centar, odjeljenje dječijeg vrtića i,  nadam se, muzičku školu, tako da ovaj sačuvani objekat iz austrougarskog perioda, jako značajan za Pljevlja, nastavlja da živi upravo u obliku kakav i zaslužuje,” zaključio je Golubović. 

mod

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?