Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održan Kolegijum za pregovore: Intenzivno ćemo raditi na reformama

Objavljeno: 26.11.2019. 18:44 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Crna Gora će nastaviti intenzivno da radi na ispunjavanju svoje evropske agende i preuzetih zadataka i aktivnosti u cilju što kvalitetnijeg ispunjenja reformskih procesa u svim oblastima, zaključeno je danas na Kolegijumu za pregovore, kojim je predsjedavao predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.

„Važno je da pokažemo kapacitet, snagu i posvećenost reformama. Razumijemo evropski kontekst i njihovu potrebu unutrašnje konsolidacije, ali naša evropska agenda neće i ne može imati alternativu“, rekao je premijer Marković.

Trajni fokus u pregovaračkom procesu, rekao je Predsjednik, ostaje na korpusu vladavine prava, ali ne manja pažnja i energija treba da budu usmjerene na ispunjavanje završnih mjerila i preporuka iz ovogodišnjeg Izvještaja za Crnu Goru i u ostalim oblastima pregovora.

Pozdravljeno je ispunjavanje zaključaka Kolegijuma o novom, dinamičnijem i transparentnijem načinu rada. U tom kontekstu, ukazano je na objavljivanje zapisnika sa sastanaka radnih grupa i intenzivniju komunikaciju sa predstavnicima civilnog sektora.

Na sjednici je dogovoreno i da se do kraja godine pripremi Program pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji, streteški dokument koji će, sagledavajući dinimačano i kontinuirano unapređenje evropskog zakonodavstva, dati okvir za djelovanje na planu evropskih integracija naše države.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?