Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Za 25 projekata/programa nevladinim organizacijama u oblasti zaštite lica sa invaliditetom od diskriminacije i promociju jednakosti za 2019. godinu. raspodjeljeno 491.160,70 eura

Objavljeno: 11.12.2019. 23:20 Autor: PR Služba

Kada je u pitanju zaštita lica sa invaliditetom od diskriminacije u Crnoj Gori postoji dobar zakonodavni okvir, kazao je sekretar Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Valon Dasharami, prilikom uručivanja ugovora nevladinim organizacijama, kojima su odobrena sredstva Odlukom o raspodjeli sredstava za finansiranje projekata/programa nevladinim organizacijama u oblasti zaštite lica sa invaliditetom od diskriminacije i promociju jednakosti za 2019. godinu.

Sekretar Dasharami je kazao da je u ovoj godini resorno ministarstvo za ovu oblast raspodjelilo 491.160,70 eura, za 25 projekta/programa ocjenjena od strane nezavisnih procjenivača sa najvećim brojem bodova.

Takođe, danas su dodjeljena sredstva i za projekte nevladinim organizacijama koje se bave zaštitom prava Roma/kinja i Egipćana/ki za 2019. godinu.

Načelnica odeljenja za evropske integracije, programiranje i implementaciju EU fodova, Tatjana Anđelić uručila ugovore nevladinim organizacijama, kojima su odobrena sredstva Odlukom o raspodjeli sredstava za finansiranje projekata/programa nevladinih organizacija u oblasti zaštite prava Roma/kinja i Egipćana/ki za 2019. godinu.

Ona je navela da preuzete mjere i aktivnosti na planu unapređenja položaja Roma/kinja i Egipćana/ki u Crnoj Gori su rezultirale veoma značajnim i vidljivim u različitim oblastima.

Prema njenim riječima ove godine za ovu oblast resorno ministarstvo je na raspolaganju imao 215.000,00 eura, dok je prose godine taj iznos bio 131.000,00 eura, što je kada se uporedi skoro duplo više sredstava u odnosu na prošlu godinu.

“Ukupno smo imali 48 prijaljenih nevladinih organizacija, a 16 njih je kroz  projekte/programe dobilo priliku da realizuje svoje aktivnosti”, rekla je Anđelić.

Predstavnici/e nekoliko NVO su pohvalili saradnju sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava, kazavši da će im ovi projekti omogućiti dalju realizaciju i afirmaciju svih onih prava i aktivnosti koje su prepoznate strateškim dokumentima.

Predstavnici/e Ministarstva za ljudska i manjinska prava čestitali svim predstavnicima NVO koji su ove godine dobili priliku za implementaciju projekta/programa iz ovih oblasti.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

 

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?