Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Reagovanje povodom netačnih navoda u novom broju nedjeljnika “Monitor”

Objavljeno: 14.12.2019. 02:41 Autor: MKU
Povodom navoda objavljenih u novom broju nedjeljnika “Monitor”, u tekstu “Noć ministra Bogdanovića u rimskom hotelu koštala 1.600 eura”, Ministarstvo kulture obratilo se reagovanjem u kojem su demantovani navodi autora, koje je iznio pozivajući se na “pouzdane izvore Monitora”.

Prije svega, želimo istaći da je riječ o apsolutno netačnim podacima očigledno motivisani, iz samo autoru poznatih razloga, potrebom za senzacionalizmom.

Posebno čudi što autor teksta u nedeljniku “Monitor”, umjesto “pouzdanih izvora” koji su iznijeli apsolutno neistinite konstrukcije, u vezi sa svojim interesovanjem nije ni na jedan način kontaktirao Ministarstvo kulture kako bi ih provjerio.

Dakle, u cilju preciznog informisanja javnosti želimo istaći da, ne samo što informacija koju je u najnovijem broju “Monitor” donio apsolutno nije tačna - već nikad nijedno jedino noćenje, bilo ministra kulture ili nekog predstavnika Ministarstva kulture, nije iznosilo ni približno onom iznosu koji je naveden u tekstu. Stoga, blago je reći da smo zatečeni, ne samo povodom netačnog podatka koji je u članku naveden, već i zbog toga što je potpuna neistina, dakle, apsolutno izmišljena konstrukcija, navodno od strane “pouzdanog izvora”, osvanula na naslovnoj strani “Monitora”.

Imajući u vidu kako upravo iz uvaženog nedjeljnika “Monitor” često stižu poruke o potrebi profesionalizacije medija, želimo da vjerujemo kako će oni u tom procesu prvo krenuti od sebe.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?