Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Roderika Mura

Objavljeno: 12.03.2008. 00:16 Autor: Naslovna strana
Ambasador Mur je izrazio zadovoljstvo kvalitetom saradnje sa prethodnom Vladom i ispoljio očekivanje da će u narednom periodu ona biti intezivirana. Čestitajući na ostvarenom napretku Crne Gore na spoljno-političkom planu, ambasador Mur je izrazio uvjerenje da će Crna Gora biti uzor u regionu. On je naglasio da će SAD dalje snažno podržavati napore Crne Gore na putu evropskih i pogotovo evroatlantskih integracija, što će biti jasno potvrđeno na predstojećem Samitu NATO Saveza u Bukureštu, početkom narednog mjeseca.

Premijer Đukanović je ponovio čvrsto opredjeljenje nove Vlade da nastavi proces ekonomskih i demokratskih reformi i da odlučno sprovode aktivnosti na putu uključenja naše zemlje u evropske i evroatlantske strukture. S tim u vezi, Predsjednik Vlade je apostrofirao značaj bilateralne podrške Sjedinjenih Američkih Država za dalji napredak naše zemlje ka članstvu u NATO. On je posebno istakao pažnju koju će Vlada Crne Gore posvetiti unaprijeđenju Komunikacione strategije, koja ima za cilj upoznavanje građana o značaju stupanja naše zemlje u članstvo NATO, prvenstveno u domenu unaprijeđivanja bezbjedonosnih i demokratskih uslova za dalji razvoj crnogorskog društva.

Sagovornici su zaključili da će aktivno učešće Crne Gore u programu Inteziviranog dijaloga, kao i efikasna primjena Komunikacione strategije, u periodu do narednog Samita NATO u Berlinu, 2009. godine, predstavljati značajan podsticaj za dalji napredak naše zemlje na putu evroatlantskih integracija. Ambasador Mur je izrazio jasnu odlučnost Vlade SAD za dalje pružanje pomoći Crnoj Gori u jačanju demokratskih institucija i njihovih admistrativnih kapaciteta. Na sastanku su razmatrane mogućnosti intenziviranja dalje ekonomske saradnje, kao i bezbjedonosna situacija u regionu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?