Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio šefa Delegacije Evropske komisije u Crnoj Gori, ambasadora Leopolda Maurera

Objavljeno: 12.03.2008. 02:17 Autor: Naslovna strana
Izražavajući zadovoljstvo dolaskom ambasadora Maurera za šefa Delegacije Evropske komisije u Crnoj Gori, premijer Đukanović je ponovio čvrsto opredjeljenje Vlade Crne Gore da dalje unapređuje proces ekonomskih i demokratskih reformi, u funkciji povećanja kvaliteta života naših građana. On je ujedno istakao punu posvećenost Crne Gore realizaciji zadataka koji se pred nju postavljaju na putu ka članstvu u EU.

Ambasador Maurer je izrazio spremnost Evropske komisije da pomogne aktivnosti koje Crna Gora ostvaruje na putu evropskih integracija. S tim u vezi, najavljeno apliciranje Crne Gore za članstvo u EU, u bliskoj budućnosti biće razmatrano i realizovano u tijesnoj komunikaciji i saradnji sa Delegacijom Evropske komisije.

Premijer Đukanović je upoznao sagovornika sa značajem koji Vlada pridaje realizaciji programa koje i Evropska komisija podržava u svim zemljama aspirantima na članstvo u EU.

S tim u vezi, istaknut je i značaj daljeg približavanja naše zemlje EU, u kontekstu unaprijeđenja stabilnosti i povećanja stranih investicija, a u skladu sa promovisanim ciljevima jačanja administrativnih kapaciteta, borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, i zaštite životne sredine. Sagovornici su zaključili da će ekipiranje Delegacije Evropske komisije u Podgorici omogućiti još intezivniju saradnju i efikasniju realizaciju zajedničkih projekata u pomenutim oblastima.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?