Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Republike Turske Redžep Taip Erdogan čestitao predsjedniku Vlade Crne Gore Milu Đukanoviću izbor na tu dužnost

Objavljeno: 14.03.2008. 21:52 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Republike Turske Redžep Taip Erdogan uputio je predsjednuku Vlade Crne Gore Milu Đukanoviću čestitku sljedeće sadržine:

''Povodom vašeg imenovanja na mjesto Predsjednika Vlade Grne Gore, želio bih da, u ime turskog naroda i moje lično ime, izrazim najiskrenije čestitke.

Pretpostavljam da je Vaše imenovanje na mjesto premijera, sa kog se Vaš prethodnik i moj dragi prijatelj gospodin Šturanović, povukao zbog zdravstvenih problema, a koji će se, nadam se uskoro oporaviti, znak Vašeg shvatanja odgovornosti prema Vašoj zemlji.

U kratkom periodu nakon nezavisnosti, Crna Gora je ojačala svoju poziciju u medjunarodnoi zajednici, kroz značajne korake koje je preuzela. Turska pridaje veliki značaj jačanju bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom, i ja iskreno vjerujem da će konsultacije izmedju naših zemalja, na redovnoj osnovi obezbjediti obostrane benifite.

Koristim i ovu priliku da izrazim uvjerenje da će Vaše veliko iskustvo i stručno vodjenje umnogome doprinijeti prosperitetu Vaše zemlje i napretku naših bilateralnih odnosa, kao i da izrazim najbolje želje za Vaše lično zdravlje i sreću, kao i za blagostanje i napredak prijateljskog naroda Crne Gore. ''
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?