Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio novoimenovanog ambasadora Republike Makedonije u Crnoj Gori Stefana Nikolovskog

Objavljeno: 19.03.2008. 21:35 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović, primio je danas novoimenovanog ambasadora Republike Makedonije u Crnoj Gori, Stefana Nikolovskog.

Premijer Đukanović je ambasadoru Nikolovskom čestitao postavljenje i poželio uspješnu diplomatsku misiju u Crnoj Gori, koja će nesumnjivo doprinijeti daljem unapređenju vrlo dobrih odnosa dviju država. On je izrazio zadovoljstvo činjenicom da tradicionalno dobre političke odnose Crne Gore i Makedonije karakteriše i značajna frekvencija susreta na najvišem nivou.

Predsjednik Vlade je ponovio jasnu opredijeljenost Vlade ka daljem napretku u procesu evropskih i evroatlantskih integracija, te da će na tom putu Crna Gora biti pouzdan partner svim zemljama u regionu. S tim u vezi, premijer Đukanović je izrazio nadu da će Makedonija, zajedno sa Hrvatskom i Albanijom, dobiti poziv za članstvo u NATO na predstojećem Samitu u Bukureštu, što će dodatno učvrstiti regionalnu stabilnost i evropsku perspektivu regiona u cjelini.

Čestitajući predsjedniku Vlade novi izbor, ambasador Nikolovski je izrazio zadovoljstvo postavljenjem na mjesto prvog diplomatskog predstavnika Makedonije u Crnoj Gori. On je naglasio je da će tokom svog mandata nastojati da doprinosi inteziviranju saradnje dvije prijateljske države, koje imaju značajne zajedničke ciljeve. Makedonski ambasador je izrazio očekivanje da će njegova zemlja narednog mjeseca dobiti poziv za članstvo u Sjeverno-atlantskom savezu, s obzirom da je Makedonija ispunila sve neophodne političke i vojne preduslove.

On se složio da bi ulazak triju zemalja Zapadnog Balkana u NATO predstavljao važan doprinos ukupnoj stabilnosti i bezbjednosti regiona.

Sagovornici su razmatrali i pitanja od regionalnog značaja, prije svega u kontekstu zajedničke evropske budućnosti zemalja Balkana. Takođe, istaknut je jasan obostrani interes za konkretizaciju buduće bilateralne saradnje u oblastima ekonomije, kulture i nauke.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?