Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović razgovarao sa ambasadorima zemalja članica NATO u Crnoj Gori

Objavljeno: 31.03.2008. 22:13 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Milo Đukanović razgovarao je danas na radnom doručku sa ambasadorima zemalja članica NATO u Crnoj Gori.

Predsjednik Đukanović je ambasadore upoznao sa dosadašnjim napretkom Crne Gore u evroatlantskoj integraciji kako na planu unutrašnjih reformi, tako i u okviru NATO programa Partnerstvo za mir. Premijer je posebno potencirao planove Vlade za intenziviranje procesa evroatlantske integracije Crne Gore u narednom periodu, sa akcentom na očekivanja od Samita NATO u Bukureštu. U tom kontekstu, predsjednik Đukanović je ocijenio veoma značajnim što će Samit NATO biti posvećen i Zapadnom Balkanu, i što će Crna Gora kao članica Partnerstva za mir po prvi put učestvovati na jednom tako značajnom skupu. Premijer je izrazio uvjerenje da će NATO prepoznati naš dosadašnji pozitivan učinak u kratkom periodu od uključenja u Parnterstvo za mir i da će Crna Gora na Samitu biti uključena u Intenzivirani dijalog sa NATO.

Predsjednik Đukanović je istakao da Crna Gora podržava proširenje NATO na naš region, pozivom Albaniji, Hrvatskoj i Makedoniji za članstvo u Alijansi, što će doprinijeti stabionosti i bezbjednosti regiona i potvrditi evroatlantsku perspektivu za zemlje Zapadnog Balkana. Očekivanim napretkom Crne Gore i ostalih zemalja regiona na Samitu, NATO će potvrditi politiku otvorenih vrata i činjenicu da se svaka zemlja ocjenjuje u skladu sa individualnim napretkom, istakao je predsjednik Đukanović.

Ambasadori zemalja članica NATO izrazili su punu podršku procesu integracije Crne Gore u NATO i u tom smislu istakli očekivanje da će Crna Gora postati dio Intenziviranog dijaloga sa NATO na Samitu u Bukureštu, posebno imajući u vidu impresivan napredak koji je napravila u reformama u okviru Partnerstva za mir. Isto tako, potvrđena je spremnost zemalja NATO da nastave političku i ekspertsku podršku Crnoj Gori u procesu evroatlantske integracije.

Zajednički je konstatovano da je Crna Gora dosadašnjim učinkom pokazala da je kredibilan partner međunarodne zajednice i da je izgradila preduslove za dinamično priključenje NATO i EU.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?