Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio delegaciju Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore i Unije studenata Univerziteta Crne Gore

Objavljeno: 04.04.2008. 01:02 Autor: Naslovna strana
Povodom 4. aprila - Dana studenata, predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je delegaciju Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore i Unije studenata Univerziteta Crne Gore.

Ističući ulogu studenata kao najnaprednijeg dijela društva, predsjednik Đukanović je izrazio zadovoljstvo nastavkom tradicionalnih susreta uoči studentskog praznika. Na sastanku je posebno istaknut značaj Univerziteta u razvoju crnogorske države i formiranju kadrova koji mogu odgovoriti potrebama evropskog razvoja Crne Gore. Predsjednik je naglasio da je, na putu približavanja članstvu u EU, neophodno ostvariti uslove za kvalitetno obrazovanje, kompatibilno sa evropskim standardima u toj oblasti.

Zajednički je ocijenjeno da je novi sistem obrazovanja donio niz kvalitativnih pomaka, koji studentima omogućuju sticanje znanja u skladu sa najsavremenijim obrazovnim modelima.

Gosti su upoznali predsjednika Đukanovića sa načinom funkcionisanja, aktivnostima i planovima i osvrnuli se na položaj studenata u društvu. Predsjednik Đukanović je izrazio puno razumijevanje za potrebe studentske populacije i saopštio da će, u cilju unapređenja standarda studenata, Vlada na čijem je čelu pružiti odgovarajućui podršku.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?