Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio ambasadora Kraljevine Holandije u Crnoj Gori Ronalda van Dartela

Objavljeno: 22.04.2008. 21:55 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas ambasadora Kraljevine Holandije u Crnoj Gori Ronalda van Dartela.
Ambasador van Dartel čestitao je premijeru Đukanoviću postavljenje i poželio uspješno sprovođenje proklamovanih ciljeva Vlade. On je izrazio zadovoljstvo aktivnim partnerstvom dvije zemlje ostvarenim nakon obnavljanja nezavisnosti Crne Gore. Ambasador je iznio predsjedniku Vlade kratak pregled dosadašnjih zajedničkih projekata i predstavio predloge za unaprijeđenje saradnje, posebno u oblastima odbrane, finansija, pravosuđa, zaštite životne sredine i lokalnih uprava. Ambasador van Dartel je, komentarišući političku situaciju u regionu, istakao pozitivan primjer Crne Gore i njen doprinos očuvanju i unapređenju stabilnosti i bezbjednosti u regionu. U tom kontekstu, on je pozdravio započinjanje Intenziviranog dijaloga naše zemlje i NATO na Samitu alijanse u Bukureštu i dalji napredak naše zemlje na putu evropskih integracija.

Čestitavši današnji Nacionalni praznik Kraljevine Holandije, premijer Đukanović je ponovio jasnu opredijeljenost Vlade ka ostvarenju sveobuhvatnih demokratskih i ekonomskih reformi. On je istakao da će poboljšanje kvaliteta života i poštovanja ličnih sloboda svih građana preporučiti Crnu Goru za dalji napredak u procesu evropskih i evroatlantskih integracija. Predsjednik Vlade je istakao da će realizacija predviđenih prioritetnih projekata u oblastima turizma, putne, energetske i komunalne infrastrukture usloviti dalje dinamiziranje rasta Bruto društvenog proizvoda i dovesti do pune zaposlenosti u našoj zemlji. U tom svjetlu, Vlada poklanja veliki značaj privlačenju stranih investicija, koje su pristizale u Crnu Goru zbog očuvane stabilnosti, a biće zadržane obezbjeđenjem pravne sigurnosti stranih kompanija.

Predsjednik Đukanović je istakao važnost unaprijeđenja institucionalnog aranžmana odnosa Crne Gore sa Evropskom unijom, jer i iskustvo evropskih država govori o značaju tog procesa za sprovođenje unutrašnjih reformi. On je istakao da Crna Gora ne vjeruje u ulazak zemalja na mala vrata u EU, već da će istrajati na principima individualnog napretka na osnovu unutrašnje snage država.


Istaknuto je obostrano zadovoljstvo zbog predstojećeg potpisivanja Memoranduma o saradnji Crne Gore i Holandije u oblastima ekonomije i zaštite životne sredine, koji će tokom dana, u ime dvije vlade, potpisati ambasador Ronald van Dartel i potpredsjednica Vlade za evropske integracije, Gordana Đurović.



Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?