Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Održana sjednica Savjeta za Partnerstvo za mir

Objavljeno: 16.05.2008. 00:37 Autor: Naslovna strana
Danas je održana sjednica Savjeta za Partnerstvo za mir, kojom je predsjedavao predsjednik Vlade Milo Đukanović.

Predsjednik Đukanović je, na prvoj sjednici tog tijela od kako je izabrana nova Vlada, naglasio da je integracija u NATO strateški spoljnopolitički i bezbjednosni prioritet Crne Gore i da da će aktivnosti Vlade u tom smislu u narednom periodu biti intezivirane. On je istakao da je Crna Gora postigla veliki uspjeh u dosadašnjem procesu evroatlantskih integracija, što je potvrđeno pozivom sa Samita u Bukureštu da se uključi u Intenzivirani dijalog sa NATO. Crna Gora je sada ušla u najozbiljniju fazu integracije u Alijansu i dinamičnim radom u programima PzM stvara preduslove da do sljedećeg Samita NATO ispuni kriterijume za sticanje statusa kandidata za članstvo u ovoj organizaciji ulaskom u Akcioni plan za članstvo- MAP.

Ministar inostranih poslova Milan Roćen je, u svojstvu jednog od kopredsjedavajućih Savjeta, detaljnije upoznao sa aktivnostima Crne Gore u okviru programa PzM, Individualnog partnerskog akcionog plana IPAP i Intenziviranog dijaloga, tj. pripremama IPAP plana i Diskusionog dokumenta za ID, čiju izradu koordinira vladina Komisija za interesorne aktivnosti u PzM. U tom smislu naglasio da će uspješna implementacija tih programa imati ključni uticaj na odluku NATO o prijemu Crne Gore u MAP.

Ministar odbrane Boro Vučinić, kao drugi kopredsjedavajući Savjeta, upoznao je to tijelo sa sprovođenjem vojnih programa u PzM Individualnog partnerskog programa -IPP i Procesa planiranja i revizije -PARP.

Savjet je zaključio da je od naročite važnosti dalja implementacija Komunikacione strategije za evroatlantske integracije Crne Gore na svim nivoima, s ciljem da se crnogorska javnost bliže upozna sa procesom integracije Crne Gore u NATO i prednostima koje joj to donosi.

Savjet je zatražio od svih ministarstava i drugih državnih institucija da daju svoj puni doprinos u daljim aktivnostima koje stoje pred Crnom Gorom u procesu evroatlantskih integracija.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?