Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio šefa Misije Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju ambasadora Paraskivu Badesku

Objavljeno: 16.05.2008. 00:39 Autor: Naslovna strana
Uspješna dosadašnja saradnja predstavlja čvrstu osnovu za efikasnu realizaciju budućih zajedničkih projekata Crne Gore i OEBS, istaknuto je u razgovoru predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića i šefa Misije Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju ambasadora Paraskive Badesku.

Premijer Đukanović izrazio je zahvalnost na nesebičnom angažmanu ambasadorke Badesku u cilju efikasnog sprovođenja aktivnosti Misije OEBS u Crnoj Gori i apostrofirao dobru komunikaciju crnogorskih institucija sa Misijom OEBS u Podgorici. Predsjednik je istakao konzistentnu posvećenost Vlade ispunjavanju strateških nacionalnih ciljeva, članstvu u evropskim i evroatlantskim strukturama. U tom pravcu, predstavio je kontinuirane ekonomske i demokratske reforme na dostizanju evropskih standarda. Premijer Đukanović je takođe istakao spremnost Crne Gore za adekvatno i efikasno ispunjavanje obaveza koje je naša zemlja preuzela stupanjem u članstvo ove značajne pan-evropske Organizacije.

Ambasadorka Badesku izrazila je zadovoljstvo zbog odnosa nadležnih institucija prema aktivnostima koje Misija OEBS sprovodi u Crnoj Gori. Šefica Misije OEBS posebno je istakla političku odlučnost glavnih instanci naše zemlje na putu izgradnje funkcionalnih institucija. Ona je ponovila punu posvećenost OEBS u pružanju podrške nadležnim institucijama Crne Gore u realizaciji najznačajnijih reformi, zasnovanih na standardima Evropske unije i OEBS.

Sagovornici su razmatrali konkretne mogućnosti buduće saradnje, posebno u oblastima izgradnje kapaciteta državne administracije i reforme pravosuđa. Izraženo je obostrano uvjerenje da usvojeni amandmani Zakona o krivičnom postupku i Zakona o državnom tužiocu, zajedno sa Izmijenjenim akcionim planom o borbi protiv korupcije i kriminala, predstavljaju odlične formalno pravne pretpostavke za nastavak i inteziviranje borbe protiv kriminala i korupcije u našj državi.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?