Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio nerezidentnog ambasadora Japana u Crnoj Gori Tadašia Nagaia

Objavljeno: 20.05.2008. 01:39 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas nerezidentnog ambasadora Japana u Crnoj Gori, Tadašia Nagaia.
Premijer Đukanović zahvalio se na pažnji koju ambasador Japana prisustvom u Crnoj Gori povodom proslave Dana nezavisnosti i inauguracije Predsjednika Vujanovića pridaje našoj zemlji. On je izrazio zahvalnost na kontinuiranim donacijama te geografski udaljene, ali prijateljske zemlje. Predsjednik je upoznao sagovornika sa kontinuitetnim radom Vlade na ispunjavanju strateških nacionalnih ciljeva, članstvu u evropskim i evroatlantskim strukturama. On je predstavio ambasadoru Nagaiu prioritetne investicione projekte, planirane do kraja naredne godine.
Ambasador Nagai izrazio je zadovoljstvo dobrim odnosima dvije zemlje i zahvalio na podršci koju Crna Gora pruža zahtjevima Japana za članstvo u različitim multilateralnim organizacijama. On je iskazao očekivanje da će sve pozitivnija investiciona klima u Crnoj Gori, kao i pozitivan primjer poslovanja "Daida", kompanije u većinskom japanskom vlasništvu, ohrabriti i druge japanske investitore na ulaganja u Crnoj Gori.
Sagovornici su se složili da su stabilnost u Crnoj Gori i reforme pravosudnog sistema, koje se sprovode u cilju jačanja pravnog sistema i sigurnosti, jedni od glavnih razloga sve većeg interesovanja japanskih kompanija za ulaganje u našoj zemlji. Razmatrane su i konkretne mogućnosti realizacije projekata od obostranog interesa u narednom periodu, posebno u oblastima drumskog i pomorskog saobraćaja, trgovine i turizma. Predviđeno otvaranje Ambasade Crne Gore u Japanu dodatno će afirmisati ekonomsku saradnju između dvije države.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?