Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio nerezidentnog ambasadora Australije u Crnoj Gori Kler Birgin

Objavljeno: 20.05.2008. 02:55 Autor: Naslovna strana
Premijer Crne Gore Milo Đukanović primio je danas nerezidentnog ambasadora Australije u Crnoj Gori, Kler Birgin.
Predsjednik Đukanović je izrazio interes Vlade za unapređenje saradnje Crne Gore sa Australijom, posebno u oblastima ekonomije, zaštite manjina, kao i saradnje u multilateralnim organizacijama. Premijer je upoznao sagovornika sa prioritetima rada Vlade do isteka mandata krajem iduće godine, na ispunjavanju ekonomskih i demokratskih reformi. U tom svijetlu, predstavio je zacrtane ciljeve u pravcu daljeg smanjenja nezaposlenosti i povećanja ukupnog životnog standarda u Crnoj Gori, te imperativ razvoja institucija koje će, postavljajući temelj demokratskog društva, omogućiti uspostavljanje funkcionalnog pravnog i političkog sistema u našoj zemlji.
Ambasador Birgin je izrazila zadovoljstvo dobrim odnosima država i istakla mogućnost unaprjeđenja saradnje u različitim oblastima. S tim u vezi, apostrofirala je zainteresovanost australijskih investitora za strateške infrastrukturne projekte u Crnoj Gori. Ambasadorka Australije je informisala da se obrazovanje nalazi visoko na listi prioriteta njene Vlade i pomenula mogućnost efikasne bilateralne saradnje u toj oblasti.
Sagovornici su se složili da postoji obostrani interes za realizaciju zajedničkih projekata u različitim oblastima.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?