Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio šefa Kancelarije UNICEF u Crnoj Gori Nole Skiner

Objavljeno: 20.05.2008. 02:57 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas šefa Kancelarije UNICEF u Crnoj Gori Nole Skiner.

Premijer Đukanović zahvalio je na svesrdnom doprinosu Kancelarije UNICEF u unaprjeđenju zaštite i promocije dječjih prava u Crnoj Gori, i istakao potrebu dalje afirmacije i jačanja saradnje Vlade Crne Gore i UNICEF, posebno u pravcu dosljedne primjene Nacionalnog plana akcije za djecu, usvojenog 2004. godine, kako bi se u našoj zemlji stvorio ambijent prilagođen djeci i njhovim potrebama. On je izrazio zadovoljstvo usvajanjem UNICEF Državnog programa za Crnu Goru, za period 2007-2009. godine, od strane Izvršnog odbora UNICEF. Predsjednik Vlade najavio je skoro usvajanje Akcionog plana programa za zemlju Crnu Goru, koji će predstavljati okvir za realizaciju pojedinačnih zajedničkih ciljeva Crne Gore i UNICEF definisanih programom.

Gospođa Skiner izrazila je zadovoljstvo uspješnom saradnjom Kancelarije UNICEF, koja je nakon obnavljanja crnogorske nezavisnosti podignuta na nivo Stalne misije, i nadležnih institucija Vlade Crne Gore. Ona je ponovila spremnost i posvećenost ove značajne agencije UN za dalje unapređenje partnerstva i saradnje sa Vladom Crne Gore. Šefica Kancelarije UNICEF u Podgorici je naglasila da će fokusirati svoje aktivnosti u budućem periodu na socijalnu inkluziju ugroženih kategorija djece i pružanje pomoći reformi institucija koje se bave zaštitom prava djece.

Sagovornici su istakli značaj dostizanja međunarodnih standarda u zaštiti prava djeteta i izgradnje kapaciteta za nadgledanje tog procesa u našoj zemlji. Na tom pravcu, istaknut je značaj i pohvaljene aktivnosti nacionalnog Savjeta za dječja prava, te apostrofirana važnost uspostavljanja funkcije zamjenika Ombudsmana za zaštitu prava djeteta.




Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?