Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Sjednica Savjeta za izgradnju autoputeva

Objavljeno: 20.05.2008. 21:20 Autor: Naslovna strana
Sjednica Savjeta za izgradnju autoputeva, kojom predsjedava predsjednik Savjeta i predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović, biće održana u četvrtak 22. maja 2008. godine.

Na sjednici će biti razmatrane ažurirane informacije oko ekonomske i finansijske analize u okviru Studije izvodljivosti projekta autoputa od Bara do Boljara, kao i opcije javno-privatnog partnerstva za njegovu izgradnju. Takođe, biće razmatreno angažovanje Međunarodne Finansijske Korporacije (International Finance Corporation/IFC), kao vodećeg savjetnika za sprovođenje treće, transakcione faze koja podrazumijeva pripremu tenderske dokumentacije i sprovođenje tendera za izgradnju autoputa od Bara do Boljara.

Takođe, biće razmatrana informacija o programu eliminacije uskih grla na putnoj mreži i o realizaciji tendera za izradu Generalnog projekta, te prethodne Studije opravdanosti za izgradnju saobraćajnice duž Crnogorskog primorja. Posebna pažnja biće posvećena pripremnim aktivnostima na organizaciji Crnogorskog Investicionog Foruma, koji ima za cilj promociju projekta izgradnje autoputa od Bara do Boljara. Taj skup, čiji je pokrovitelj Evropska banke za obnovu i razvoj (EBRD) održaće se u Londonu početkom narednog mjeseca.

Sjednica Savjeta biće održana u zgradi Vlade Crne Gore (velika sala), u 17,00 sati, nakon koje će biti objavljeno saopštenje za javnost.

Početak sjednice možete snimiti. Akreditacije za snimatelje možete izvršiti kod Biroa za odnose s javnošću, na tel. 242 566.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?