Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine Mirsada Keba

Objavljeno: 24.05.2008. 02:00 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine Mirsada Keba.

Potpredsjednik Kebo je izrazio zadovoljstvo dobrosusjedskim odnosima dvije zemlje, bez bilo kakvih otvorenih pitanja. On je čestitao Crnoj Gori na uspjesima koje postiže na svom jasno zacrtanom putu evropskih i evroatlantskih integracija. S tim u vezi, potpredsjednik Federacije BiH je izrazio očekivanje da će započete reforme u Bosni i Hercegovini omogućiti skoro potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom.

Premijer Đukanović je naglasio značaj koji Crna Gora poklanja jačanju saradnje sa susjedima i izrazio zadovoljstvo dosadašnjom bilateranom saradnjom naše zemlje i Bosne i Hercegovine. On je iznio stav da će odlična komunikacija na najvišem političkom nivou svakako unijeti nov dinamizam u razvoj ekonomske i kulturne saradnje. Predsjednik Vlade je naglasio da ekonomski otvoren sistem u Crnoj Gori upućuje na intezivnu regionalnu saradnju, te da je dobra komunikacija i saradnja u regionu preduslov evropske i evroatlantske integracije. Premijer Đukanović je ispoljio očekivanje da će predstojeće institucionalizovanje odnosa sa EU doprinijeti boljem funkcionisanju sistema i sprovođenju daljih reformi u Bosni i Hercegovini.

Tokom razgovora bilo je riječi i o konkretnim modalitetima buduće saradnje dvije države. Konstatovano je da postoji obostrani interes za unapređenje saobraćajne infrastrukture koja povezuje zemlje, pri čemu je istaknut značaj izgradnje željezničke pruge i rekonstrukcije magistralnog puta između dvije države. Takođe, izražena je spremnost za realizaciju zajedničkih projekata iz oblasti energetike, odnosno adekvatne valorizacije zajedničkih vodnih potencijala.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?