Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Predsjednik Vlade Milo Đukanović otvoriće Crnogorski investicioni forum, koji se održava u Londonu pod pokroviteljstvom Evropske banke za obnovu i razvoj

Objavljeno: 02.06.2008. 21:27 Autor: Naslovna strana
U Londonu će 3. juna 2008. godine, pod pokroviteljstvom Evropske Banke za obnovu i razvoj, biti održan Crnogorski Investicioni Forum na kome će biti prezentiran kapitalni projekat izgradnje autoputeva u Crnoj Gori, sa Studijom izvodljivosti za dva autoputa, koju je uradila francuska kompanija Louis Berger i rezultatima Studije o opcijama privatno-javnog partnerstva, čiji je autor holandska kompanija ECORYS.

Crnogorski investicioni forum otvoriće predsjednik Vlade Milo Đukanović, a na skupu će o tom projektu govoriti predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj, Svjetske banke i Međunarodne finansijske korporacije, kao dijela grupacije Svjetske Banke. Saobraćajnu politiku Crne Gore i ulogu autoputa Bar - Boljare u sveukupnom razvoju Crne Gore, predstaviće ministar saobraćaja dr Andrija Lompar. Na Forumu se očekuje prisustvo predstavnika najvećih evropskih i svjetskih komercijalnih banaka i kompanija koje se bave izgradnjom autoputeva. U delegaciji Crne Gore su i ministar finansija dr Igor Lukšić i direktor Crnogorske agencije za promociju investicija Petar Ivanović.

Tokom boravka u Londonu, predsjednik Vlade Milo Đukanović susrešće se državnim sekretarom u Ministarstvu inostranih poslova Velike Britanije Dejvidom Milibandom i direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj Žanom Lemijerom.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?