Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Odluka o sufinansiranju projekata i programa iz oblasti kreativnih industrija i naučnih istraživanja

Objavljeno: 23.12.2019. 18:25 Autor: MKU
Na osnovu čl. 77 i 88 Zakona o kulturi (“Sl. list Crne Gore“, br. 49/08, 16/11, 40/11 i 38/12), a u vezi sa čl. 68 i 70, stav 1 pomenutog Zakona, u cilju podsticaja i podrške razvoju kulture sufinansiranjem projekata i programa iz oblasti kreativnih industrija i naučnih istraživanja putem javnog konkursa i na osnovu prijedloga stručne komisije, Ministarstvo kulture je donijelo Odluku o sufinansiranju projekata i programa iz oblasti kreativnih industrija i naučnih istraživanja.

Ministarstvo kulture će u 2019. godini sufinansirati 13 projekata i programa iz oblasti kreativnih industrija i naučnih istraživanja u skladu s Akcionim planom Programa “Kreativna Crna Gora: Identitet, imidž, promocija” u tri tematske cjeline: raznolikost kulturnog izraza, uspostavljanje kulturnog proizvoda iz oblasti modnog dizajna i dizajna tekstila i uspostavljanje ICT proizvoda. Ukupan iznos dodijeljene podrške iznosi 80.000 eura.

Odluku možete preuzeti ovdje.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?