Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio izvršnog sekretara Ekonomske komisije Ujedinjenih nacija za Evropu Mareka Belku

Objavljeno: 05.06.2008. 01:15 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas izvršnog sekretara Ekonomske komisije Ujedinjenih nacija za Evropu (UNECE), i generalnog podsekretara UN, Mareka Belku.

Premijer Đukanović je istakao važnost aktivnosti koje Ekonomska komisija Ujedinjenih nacija za Evropu sprovodi u regionu Jugoistočne Evrope, i izrazio spremnost Vlade Crne Gore za inteziviranjem saradnje naše zemlje sa ovom značajnom organizacijom sistema Ujedinjenih nacija. Predsjednik je upoznao sagovornika sa planovima Vlade posvećenim očuvanju makroekonomske stabilnosti u zemlji, dinamiziranju održivog ekonomskog razvoja i daljoj integraciji u evropske i evroatlantske strukture. Pritom, on je iskazao punu posvećenost saradnji sa državama u regionu, i u tom pravcu naglasio značaj formiranja i efikasnog funkcionisanja Savjeta regionalne saradnje.

Gospodin Belka je zahvalio na izvanredno organizovanoj posjeti Crnoj Gori, i izrazio zadovoljstvo boravkom u najmlađoj, 56. članici Ekonomske komisije UN za Evropu. Izvršni sekretar je objasnio fokusiranje pažnje UNECE na region Zapadnog Balkana evidentnim političkim i ekonomskim reformama koje se sprovode u našem regionu. On je izrazio posvećenost UNECE za dalje unapređenje partnerstva i saradnje sa Vladom Crne Gore i vladama ostalih država u regionu kroz interesne aktivnosti predviđene smjernicama Savjeta regionalne saradnje. Izvršni sekretar Belka je apostrofirao veoma dobru komunikaciju i saradnju koju njegova organizacija ima sa Evropskom komisijom, i istakao neumitnu dobit koju će države regiona imati od realizacije zajedničkih projekata sa UNECE, i u smislu usvajanja i ispunjavanja standarda predviđenih pravnim regulativama EU.

Sagovornici su izrazili obostrano zadovoljstvo do sada ostvarenom saradnjom u oblasti ekologije i ponovili zajednički interes za daljom primjenom konvencija UNECE o zaštiti životne sredine. Razmatrane su i mogućnosti realizacije projekata od obostranog interesa u oblastima energetske efikasnosti, transporta i trgovine.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?