Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Premijer Milo Đukanović sjutra u Bečićima otvara Forum o politikama iz oblasti nauke, visokog obrazovanja i inovacija u zemljama Jugoistočne Evrope

Objavljeno: 01.07.2008. 18:39 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Milo Đukanović otvoriće u srijedu, 02. jula, u 09. sati, Forum o politikama iz oblasti nauke, visokog obrazovanja i inovacija u zemljama Jugoistočne Evrope, koji će se održati u hotelu Splendid u Bečićima. Forum će okupiti oko 100 učesnika, visokih predstavnika ministarstava obrazovanja i nauke, univerziteta, parlamentarnih odbora za nauku i istraživanja, akademija nauka, institucija koje finansiraju nauku i istraživanja u Istočnoj Evropi, kao i evropskih i međunarodnih organizacija.

U uvodnoj sesiji, kojom predsjedava ministar prosvjete i nauke prof. dr Sreten Škuletić, govoriće direktor UNESCO BRESCE Engelbert Ruos, komesar za obrazovanje, trening, kulturu i mlade Evropske komisije Jan Figel, ministarka za visoko obrazovanje, nauku i tehnologiju Slovenije Mojca Kucler Dolinar, ministarka obrazovanja, nauke i istraživanja Italije Mariastela Đelminini, ministarka visokog obrazovanja i istraživanja Francuske Valeri Pekres i prorektor Univerziteta Ujedinjenih nacija Jan J. Bogardi. Nakon toga uslijediće sesija na kojoj će izlaganja imati ministri zemalja Jugoistočne Evrope.

Poslije svečanog otvaranja skupa, predstavnici medija imaće mogućnost da razgovaraju sa ministrima, predstavnicima UNESCO-a, predstavnicima Evropske komisije i drugih institucija. U 13.00 sati predviđeno je da ministar prosvjete i nauke Sreten Škuletić i ministarka za visoko obrazovanje, nauku i tehnologiju Slovenije Mojca Kucler Dolinar potpišu Sporazum o naučnoj i tehnološkoj saradnji između vlada dvije zemlje. Potpisivanje Sporazuma biće otvoreno za medije.

Na završnoj sesiji, u četvrtak, 03. jula, govoriće komesar za nauku i istraživanje Evropske komisije Janez Potočnik. Forum će okončati rad usvajanjem Završnog kominikea.

Forum finansijski pomažu UNESCO, Ministarstvo inostranih poslova Italije, Državni sekretarijat za obrazovanje i istraživanje Švajcarske i Švedska agencija za međunarodni razvoj.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?