Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio ambasadora Izraela u Crnoj Gori Artura Kola

Objavljeno: 08.07.2008. 00:34 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas nerezidentnog ambasadora Izraela u Crnoj Gori Artura Kola.

Ambasador Kol je izrazio zadovoljstvo dobrim odnosima dvije zemlje i ukazao na veliki potencijal bilateralne saradnje u budućnosti. On je posebno istakao uspješno ostvarenu radnu komunikaciju sa različitim resorima u Vladi Crne Gore, kao i odličnu saradnju država u različitim multilateralnim organizacijama na obostranu korist. Ambasador Izraela je upoznao sagovornika o sjutrašnjoj proslavi 60-godišnjice postojanja Izraela, koju će Ambasada Izraela prvi put upriličiti u nezavisnoj Crnoj Gori. On je iskazao očekivanje da će sve pozitivnija investiciona klima u Crnoj Gori, ohrabriti izraelske investitore na ulaganja u Crnoj Gori, što će biti zajednički cilj Ambasade Izraela i počasnog konzula Crne Gore u Izraelu.

Premijer Đukanović se zahvalio na ažurnom i prijateljskom odnosu Vlade Izraela prema važnim demokratskim procesima u nedavnoj prošlosti naše zemlje. Čestitavši ambasadoru Izraela državni praznik, predsjednik Vlade je izrazio zadovoljstvo prvom organizacijom svečanosti tim povodom u glavnom gradu Crne Gore. On je upoznao sagovornika sa kontinuitetnim radom Vlade na ispunjavanju strateških nacionalnih ciljeva, članstvu u evropskim i evroatlantskim strukturama. Premijer je predstavio ambasadoru Kolu prioritetne investicione projekte, planirane do kraja naredne godine.

Sagovornici su se složili da su stabilnost u Crnoj Gori i reforme koje se sprovode u cilju jačanja pravnog sistema i sigurnosti, jedni od glavnih preduslova interesovanja izraelskih kompanija za ulaganje u našoj zemlji. U tom pravcu, dogovoreno je održavanje prezentacije investicionih projekata za izraelske kompanije, koja će se organizovati u Crnoj Gori, u saradnji Ambasade Izraela, počasnog konzula Crne Gore u Izraelu i Ministarstva inostranih poslova naše zemlje. Razmatrane su i konkretne mogućnosti realizacije projekata od zajedničkog interesa, posebno u oblastima vodnih resursa, poljoprivrede, telekomunikacija, informacionih tehnologija, infrastrukture i turizma.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?