Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio predstavnika OEBS za slobodu medija Mikloša Haraštija

Objavljeno: 19.07.2008. 02:17 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas predstavnika OEBS za slobodu medija Mikloša Haraštija.

Gospodin Harašti je zahvalio Vladi Crne Gore na pozivu da posjeti Podgoricu, čime je potvrđena spremnost za razmatranje procjene slobode medija u našoj zemlji. On je informisao premijera da se sreo sa predstavnicima nadležnih državnih institucija, nevladinih organizacija i nezavisnim novinarima, i da je u razgovoru sa njima ustanovio da u Crnoj Gori postoji sloboda govora i pluralizma. Konstatujući tu činjenicu, on je čestitao Vladi na evidentnom napretku ostvarenom u toj oblasti.

Premijer Đukanović je izrazio zadovoljstvo afirmativnim ocjenama za napore koji se preduzimaju u Crnoj Gori, i izrazio zahvalnost za podršku OEBS u dosljednom sprovođenju principa i standarda kojima se naša zemlja obavezala stupanjem u članstvo te organizacije. U tom svjetlu, predsjednik Vlade je istakao dobru komunikaciju i saradnju institucija sa Kancelarijom OEBS u Crnoj Gori i izrazio čvrsto opredjeljenje ka realizaciji zajedničkih projekata u narednom periodu. On je naveo da broj novootvorenih elektronskih i štampanih medija u Crnoj Gori predstavlja samo jedan od pokazatelja o razumijevanju značaja slobode medija za razvoj demokratskog društva u našoj zemlji.

Sagovornici su izrazili obostrani interes za inteziviranje saradnje u ovoj veoma važnoj oblasti. U daljem razgovoru razmatrali su i modalitete za unapređenje Nacrta zakona o elektronskim komunikacijama i javnim radio-difuznim servisima.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?