Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović razgovarao u Beranama sa predsjednikom Opštine Vukom Golubovićem

Objavljeno: 09.09.2008. 00:06 Autor: Naslovna strana
Delegacija Vlade Crne Gore, na čelu sa predsjednikom Milom Đukanovićem, razgovarala je danas u Beranama sa predsjednikom Opštine Vukom Golubovićem i njegovim saradnicima o realizaciji izbornog programa, aktuelnoj situaciji, prioritetima i razvojnim planovima Opštine.

Izrazivši zadovoljstvo saradnjom sa Vladom i partnerima na realizaciji razvojnih programa, predsjednik Opštine je saopštio da je samo u poslednjih godinu dana na teritoriji opštine Berane nastavljeno ili realizovano 103 infrastrukturna projekta. Njihovom realizacijom, Berane je postalo bogatije za novih 65 kilometara asfalta i više od 60 kilometara novih puteva na seoskom i planinskom području. Izgrađeno je 9 betonskih mostova, proširena gradska rasvjeta za 11 kilometara, nastavljeni radovi na izgradnji domova, kapela i vodovoda na seoskom području.

Sada je u toku izgradnja saobraćajnice do Motela Buče i mosta na rijeci Bistrici, a započeta je i potpuna rekonstrukcija ul. 29. Novembra, sanacija zelene pijace i adaptacija - proširivanje objekta za studente Menadžmenta u saobraćaju, kao i rekonstrukcija zgrade preduzeća Vodovod i Komunalno. Do kraja godine započeće se sa realizacijom niza objekata, kao što su, izgradnja nove Hale sportova i nastavak radova na izgradnji prve faze Univerzitetskog centra.

Predsjednik Đukanović je ocijenio uspješnim dosadašnju realizaciju razvojnih projekata Berana, uz uvjerenje da će se u narednom periodu, inteziviranjem privrednih aktivnosti na korišćenju resursa ovih krajeva, stvoriti uslovi za bolji životni standard gradjana, spriječiti dalja migraciona kretanja i stvoriti nove razvojne perspektive.

Premijer Đukanović je istakao da Vlada Crne Gore ima puno razumijevanje za potrebe razvoja Berana i da će i ubuduće podržavati sve inicijative, posebno iz oblasti komunalne i društvene infrastrukture i biznisa, koje vode uspostavljanju boljih i kvalitetnijih uslova za život i rad gradjana u tom gradu, kao i na čitavom sjeveru.

Zajednički je ocjenjeno da se realizacijom niza kapitalnih projekata, poput Autoputa Bar-Boljari, turističke valorizacije Bjelasice i Komova i izgradnjom novih elektrana, stvaraju uslovi za jačanje preduzetničke aktivnosti, korišćenje komparativnih prednosti i razvojnih šansi, kao i za brzi razvoj i smanjivanje regionalnih razlika.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?