Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio predsjedavajućeg Washington Global Partnersa Roberta Gelbarda

Objavljeno: 10.09.2008. 23:22 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas u Podgorici ranijeg specijalnog američkog izaslanika za Balkan, ambasadora Roberta Gelbarda, predsjedavajućeg kompanije Washington Global Partners.
U dužem i konstruktivnom razgovoru razmijenjena su mišljenja o modalitetima unapređenja bilateralne saradnje i daljeg razvoja partnerskih odnosa između Crne Gore i SAD, sa posebnim akcentom na veće prisustvo američkih investicija u Crnoj Gori.

Ambasador Gelbard je ocijenio veoma pozitivnim napredak Crne Gore nakon obnove državnosti, kao i njenu poziciju u regionalnom i širem međunarodnom kontekstu. U tom smislu izrazio je spremnost da kao prijatelj Crne Gore pruži svesrdnu podršku naporima Vlade i svih struktura koje su opredijeljene za brže ostvarivanje crnogorskih strateških evropskih i evroatlantskih ciljeva.

U razgovoru je učestvovao i ministar inostranih poslova Milan Roćen.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?