Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio predsjednika evropske sekcije FIBA Georgea Vasilakopulosa

Objavljeno: 14.09.2008. 03:39 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je večeras u Podgorici predsjednika evropske sekcije FIBA Georgea Vasilakopulosa. Razgovoru su prisustvovali čelnici Košarkaškog saveza Crne Gore, kao i sportski direktor evropske sekcije FIBA Kosta Ilijev.
Informišući gosta o evropskim razvojnim perspektivama Crne Gore, predsjednik Đukanović je izrazio zadovoljstvo međunarodnom afirmacijom države posredstvom velikih sportskih uspjeha. Dalje ulaganje u sportsku infrastrukturu je obavezujuće, s obzirom da je danas sport jedan od najznačajnijih nacionalnih proizvoda.
Đukanović je ponovio da je dinamičan ekonomski napredak koji Crna Gora posljednih godina ostvaruje pouzdan garant razvoja sporta. Zato će Vlada istrajati u težnjama da kontinuiranim ulaganjem stvori vrhunske uslove za kvalitetan razvoj sporta u zemlji. Crna Gora je zemlja sportista i ogromnih sportskih potencijala naglasio je Đukanović, sa uvjerenjem da su stvorene mogućnosti za kvalitetnu organizaciju velikih sportskih takmičenja u našoj zemlji. U tom smislu, košarkaški sport će i ubuduće zavređivati punu podršku države, na putu ostvarenja značajnih rezultata i ukupne afirmacije Crne Gore.
Predsjednik evropske sekcije FIBA George Vasilakopulos je izrazio uvjerenje da se, svojom sposobnošću, kapacitetima i organizacionim mogućnostima, Crna Gora uspješno kandidovala za domaćina velikih sportskih događaja. U tom smislu je posebno istaknuta inicijativnost Košarkaškog saveza Crne Gore koji, u sve povoljnijim ekonomskim uslovima, posjeduje sposobnost da na odgovarajući način populariše sport, kao jedan od pokazatelja ekonomske moći društva.
Sagovornici su konstatovali da su uspostavljeni uslovi za još kvalitetniju saradnju i konkurentnost crnogorskog košarkaškog sporta na međunarodnom planu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?