Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović posjetio Opštinu Nikšić

Objavljeno: 18.09.2008. 18:00 Autor: Naslovna strana
Govor predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića nakon otvaranja infrastrukturnih objekata povodom dana Opštine Nikšić


Dame i gospodo,
Poštovani građani Nikšića,

Zadovoljstvo mi je što sam u prilici da svečano otvorim nove ulice i uređene gradske površine u Nikšiću, gradu koji iz dana u dan dobija prepoznatljivo evropsko lice. Posebno me raduje što se grad sa markantnim mjestom u crnogorskoj prošlosti i sadašnjosti dinamično izgrađuje i što će buduće generacije Nikšićana živjeti u boljim uslovima, primjerenim evropskoj budućnosti Crnoj Gori.

Danas, na praznik našeg grada, na dan koji simbolizuje slobodarski duh ljudi ovog kraja, u obavezi smo da se prisjetimo velikih ličnosti čija su pregnuća utkana u temelje modernog Nikšića, grada koji je bio i ostao čvrsto uporište samosvjesne Crne Gore. Naša je zajednička obaveza da još snažnije doprinosimo napretku Nikšića, jer je njegovo mjesto na razvojnoj mapi Crne Gore od velikog značaja.


Prije tačno 125 godina po nalogu Kralja Nikole, koji je, kao državnik i vladar, najviše razumio važnost Nikšića, Josip Slade je izradio prvi urbanistički plan grada iz koga izrasta moderni Nikšić.

Predanost lokalne uprave na planu daljeg uređenja grada i posvećenost mnogim projektima kojima se podiže kvalitet života u ovoj sredini najbolji je način da se odužimo vrijednim neimarima starog Nikšića. Isto tako, stvaranje pretpostavki za ekonomski i kulturni preporod grada najbolji je podsticaj svima koji su svoju sudbinu vezali za Nikšić i njegov prosperitet.

Proteklih godina okončan je rad na mnogim infrastrukturnim objektima, realizovano je mnoštvo projekata koji služe dobru ovog grada.

I ovogodišnji septembarski dani prolaze u realizaciji niza projekata od vitalnog značaja za građane Nikšića. Juče je otvoren regionalni put Nikšić Javljen u dužini od 43 kilometra kojim je završena dugogodišnja aktivnost na povezivanju modernom saobraćajnicom golijskog kraja sa Nikšićem, a naredne godine će se ovaj put završiti na ukupnoj trasi preko Krsca do granice sa Bosnom i Hercegovinom. Za desetak dana biće pušten u rad vodovod Poklonci kojim će Nikšić dobiti novih 150 litara u sekundi najkvalitetnije vode, čime će dugogodišnji problem ovog grada nestašica vode u ljetnjim mjesecima biti trajno riješen.

Značajno je smanjena nezaposlenost i stvoren je povoljan ambijent za nove investicije i razvojne planove. Naravno, Nikšić ima čitav niz potencijala koji mogu biti u funkciji unapređenja uslova za život i rad na području opštine. Na putu koji vodi ekonomskom napretku i dobru građana, Vlada Crne Gore uvijek će biti pouzdan partner.

Sa uvjerenjem da ćemo biti ujedinjeni u misiji ostvarenja evropske perspektive Nikšića i Crne Gore, srdačno vas pozdravljam i još jednom vam čestitam Dan opštine Nikšić.

Živjeli!




Audio zapis:Govor predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića nakon otvaranja infrastrukturnih objekata povodom dana Opštine Nikšić...Audio
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?