Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Milo Đukanović razgovarao sa ministrom za vanredne situacije i civilnu odbranu Rusije Sergejem Šojguom

Objavljeno: 19.09.2008. 22:15 Autor: Naslovna strana
Rusija će ostati jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih prioriteta Crne Gore, što uz impresivan razvoj ekonomskih odnosa, posebno u oblasti investicija, govori o kontinuitetu dobre saradnje Podgorice i Moskve ocijenio je predsjednik Vlade Milo Đukanović u razgovoru sa ruskim ministrom za vanredne situacije i civilnu odbranu Sergejem Šojguom, kojeg je danas primio u Podgorici.

Premijer Đukanović je izrazio očekivanje da će na drugom sastanku Mješovitog crnogorsko-ruskog komiteta za ekonomsku, trgovinsku i naučno-tehničku saradnju, koji će se održati do kraja godine u Rusiji, biti usaglašeni sporazumi o slobodnoj trgovini i vraćanju klirinškog duga. On je takođe izrazio zadovoljstvo sporazumom o uspostavljanju bezviznog režima, koji će tokom predstojećeg zasjedanja Generalne skupštine UN potpisati šefovi diplomatija dvije zemlje.

Ministar Šojgu je ocijenio da, osim toga, postoji značajan prostor za
saradnju dvije zemlje u obuci i školovanju stručnjaka u raznim oblastima,
kao i u kulturnoj saradnji Rusije i Crne Gore.

Premijer Đukanović izrazio je zahvalnost na pomoći koju je ruska Vlada uputila Crnoj Gori prilikom sanacije posljedica ljetošnjih požara i pozdravio potpisivanje sporazuma o saradnji Ministarstva za vanredne situacije Rusije i nadležnog resora MUP Crne Gore.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?