Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Susret Đukanović - Najdenova

Objavljeno: 23.09.2008. 22:34 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Bugarske Snežanu Najdenovu.

Predsjednik Đukanović je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i razumijevanjem koje je Bugarska u proteklom periodu iskazivala prema demokratskim stremljenjima Crne Gore. On je zahvalio ambasadorki Najdenovoj na ličnom doprinosu razvoju bilateralne saradnje Crne Gore i Bugarske i uspostavljanju odličnih odnosa dvije zemlje. Ambasadorka Najdenova je istakla podršku Bugarske evropskom i evroatlanskom kursu Crne Gore, što je dodatno potvrđeno brzom ratifikacijom crnogorskog sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Obije strane snažno podržavaju inicijative saradnje i dobrosusjedstva u regionu, u cilju trajne stabilnosti na ovim prostorima.

U pripremi je, ili su već operativni, niz bilateralnih sporazuma na polju konzularne politike, odbrambene politike, socijalnog osiguranja i kulture. Ocijenjeno je da će njihovom punom implementacijom još više osnažiti postojeća diplomatska infrastruktura i ukupni odnosi dvije zemlje. Prioritet u budućem djelovanju biće intenziviranje ekonomskih odnosa i što snažnije prisustvo partnera i investitora iz Bugarske u Crnoj Gori.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?